Baykal'dan flaş açıklamalar!

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

F5HABER F5HABER
Baykal'dan flaş açıklamalar!

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saray'daki görüşmesini anlattı. Baykal, eleştirilere de yanıt vererek, "Görüşme daveti geldiğinde Kılıçdaroğlu'nu 3 kez aradım, cevap alamayınca rahatsız etmemek için kapattım" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU 3 KERE ARADIM

"'Sayın Kılıçdaroğlu'na Erdoğan'la görüşmem konusunda bilgi verdim. Ben Meclis Başkanlığı için kimse ile parti içinde rekabet içerisinde olduğu izlenimini almadım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan görüşmemizde, görüşme isteği Sayın Erdoğan'dan geldi, Cumhurbaşkanlığı yetkilileri aradı.Cumhurbaşkanı yetkilileri tarafından arandım ve görüşme talebi iletildi. Saray'da buluşma teklifi olmaz diyerek Dışişleri Konutu'nda olabilir dedim

Ben daha sonra Sayın Genel Başkanı üç defa aradım, fakat görüşemedim. Sabah 8'de yine aradım Sayın Genel Başkanı, ulaşamadım. Ben daha sonra Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürünü aradım, oradan görüşüp, durumu hallettim.

KILIÇDAROĞLU HOŞLANMADI ÇÜNKÜ...

Kılıçdaroğlu, gitmemden hoşlanmadı; çünkü aleyhimde kullanılacağını düşündü. Kemal Bey, korumak amaçlı 'gitme' dedi ama ben görüşmenin doğru olduğunu düşündüm." ifadelerini kullandı.

"ARAMA KAYITLARINI BİLE ALDIM"

Ben hangi numarayı aradığımı söyledim. Yalan mı söyleyeceğim. Ben arama kayıtlarını bile aldım. ‘Yalan söylüyor' gibi muameleler yapınca tepem attı. Çok şeffaf, açık, net bir görüşme olacağını düşünemediler. Türkiye'nin bu kadar çok yadırgamış olmasını hâlâ yadırgayamadığımı söylemeliyim. Toplumdaki bu güvensizliğin, bu kadar toplumun tüm hücrelerine yansımasına şaşkınım.

SONRAKİ HABER