Baykal'a fark atan doktor: Niyazi Nefi Kara

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi Antalya’da 96 milletvekili aday adayının yarıştığı önseçimde, ikinci sırada yer aldı. 46 yaşındaki Dr. Niyazi Nefi Kara, Baykal’a 1390 oy fark attı.

F5HABER F5HABER
Baykal'a fark atan doktor: Niyazi Nefi Kara

CHP'nin Antalya'da yapılan önseçiminde eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı da geride bırakarak listebaşı olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Niyazi Nefi Kara, parti teşkilatında 'Halkın doktoru' olarak tanınıyor. 2007 ve 2011 milletvekilliği seçimlerinde de aday adayı olan Kara, önseçimden birinci çıktı. Kara, Gezi Parkı olaylarında gözünden yaralanan gençlerden birinin tedavisini üstlenmişti.

'HALKIN DOKTORU' 3'ÜNCÜ DE LİSTE BAŞI
Antalya'da CHP'nin 96 milletvekili aday adayının yarıştığı pazar günkü önseçimde ipi, en yakın rakibi Deniz Baykal'a 1390 oy farkla 46 yaşındaki Dr. Niyazi Nefi Kara göğüsledi. Seçimin resmi olmayan kesin sonuçlarına göre CHP'nin Antalya'da 14 kişilik milletvekili listesinin birinci sırasına 9 bin 905 oyla Niyazi Nefi Kara yerleşirken onu Deniz Baykal 8 bin 515 oyla takip etti. Kontenjan adayı Çetin Osman Budak 3'üncü sıraya yerleşirken, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın'ın sıralamadaki yeri 4 oldu. Akaydın'ın ardından sırasıyla eski İl Başkanı Devrim Kök, avukat Figen Çalıkuşu, savcı Rafet Zeybek, eğitimci Nusret Bayar, avukat Deniz Filiz, avukat Sultan Yeğen, doktor Sevindik Gizli, eski İl Başkanı Cavit Arı, Prof. Dr. İbrahim Keser, avukat Murat Bulat yer aldı.

BAYKAL'I KIRSAL KURTARDI
Sandıklar kapanıp sayım yapılmaya başlandığında Deniz Baykal 8'inci sıralarda görünürken, Nefi Kara yarışı hep önde götürdü. Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Kemer, Finike ve Alanya ilçelerinde hayal kırıklığı yaşayan Baykal, ilerleyen saatlerde kırsaldan gelen blok oylarla aradaki farkı kapatmaya başladı. Korkuteli ve Elmalı'dan gelen oylar Baykal'ı 4'üncü sıraya taşırken, son olarak Gazipaşa ve Akseki'den çıkan oylar, Baykal'ın ikinci sıraya oturmasını sağladı. İlçeler geneline bakıldığında sahil kesimlerinde az oy alan Deniz Baykal'ın iç kesimlerdeki ilçelerde üstünlüğü sağladığı görüldü. Diğer yandan Baykal'la birlikte ön seçime giren iki milletvekili Yıldıray Sapan liste dışı kalırken, Gürkut Acar 13'üncü sırada yer aldı.

KADINLARIN MÜCADELESİ
CHP Antalya'daki önseçim, kadın aday adaylarının da müthiş mücadelesine sahne oldu. Önseçimde 3 kadın avukat, birbirine yakın oylarla saatlerce zirveyi zorladı. Avukatlar Figen Çalıkuşu, Sultan Yeğen ve Deniz Filiz, listenin orta sıralarında kendilerine yer bulurken, Çalıkuşu 5'inci, Filiz 9'uncu ve Yeğen de 10'uncu sıraya yerleşti. Eski Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'in oyları birara Deniz Baykal'ın önüne geçerken, Figen Çalıkuşu da ilçelerden büyük oranda destek aldı.

ADLİYEDE SEVİNÇ GÖSTERİSİ
Antalya'da yarışı önde tamamlayan Kara, sevincini adliye binasındaki İl Seçim Kurulu'nda yakınlarıyla ve kampanyasında çalışan gönüllülerle kutladı. CHP tabanının tam desteğini alan Niyazi Nefi Kara, parti teşkilatlarında 'Halkın doktoru' olarak tanınıyor. Partililerin sağlık sorunlarıyla yıllardır yakından ilgilenen ve bu sayede üyelerin sevgisini kazanan Dr. Kara, Gezi Parkı olaylarında gözünden yaralanan gençlerden birinin tedavisini üstlenmesiyle de biliniyordu.

AKAYDIN: KADINLAR MECLİSE

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, sonuçlara şaşırdığını belirtti. En büyük sürprizi ilk sırada yar alan Niyazi Nefi Kara'nın yaptığını söyleyen Akaydın, "İlk 5'e gireceği kesin gibi gözükmesine rağmen 1'e oturacağını beklemiyordum. Bu yarışın kesin galibi Niyazi Nefi Kara'dır. En az 6 çıkaracağımız inancındayım. 'Haydi kadınlar meclise' diyoruz, çünkü listede 3 kadın adayımız var" dedi.

SONRAKİ HABER