için kaldı

Başbakan Davutoğlu Türkmen aile ile iftar yaptı

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Telafer'den Türkiye'ye gelen 9 kişilik Türkmen Pakuzi ailesinin iftar sofrasının konuğu oldu.

F5HABER F5HABER
Başbakan Davutoğlu Türkmen aile ile iftar yaptı

ANKARA (AA) - Başbakanlık Basın Merkezi, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun, Telafer'den Türkiye'ye gelen Türkmen Pakuzi ailesinin Yenimahalle'deki evlerine dün akşam yaptıkları iftar ziyaretinin görüntülerini paylaştı. 

Davutoğlu ailesi, Kazan'da bir peçete atölyesinde çalışan Resul Pakuzi ve çocukları tarafından karşılandı. 6 erkek 1 kız çocuğa sahip ailenin fertleriyle tek tek ilgilenip sohbet eden Davutoğlu, çocuklardan bazılarını da kucağına aldı. 

Resul Pakuzi, ülkesindeki zorlukları, "Burada güzel insanlar var. Siz olmasanız biz buraya yetişemezdik. Orada sıkıntı çok, bomba çok. Uçak gelirdi, çocuk uçağın sesinden kısılırdı" sözleriyle aktardı. 

Davutoğlu ise Resul Pakuzi'nin "Çocuklarım gelmiş, ben dönmem. Ben buranın vatandaşı olayım inşallah" sözleri üzerine, "İnşallah da siz dönün, ora da bizim vatanımız, Türkmen vatanı, orası boşalmasın. İnşallah biz oraya size misafir geliriz" ifadesini kullandı. Ailenin başka bir ferdi ise "Siz misafir değilsiniz, oranın adamısınız, ora toprağı sizin" dedi. 

Başbakan Davutoğlu, Pakuzi ailesinin evindeki bir başka Türkmenin "Hep sınırlar bize kapandı, Türkiye sınırı kaldı. Nasıl desem, ana baba eylemez böyle" ifadesine karşılık, "Anne baba değiliz, biz kardeşiz" değerlendirmesini yaptı. 

SONRAKİ HABER