Başbakan Davutoğlu Irak'tan döndü!

Başbakan Davutoğlu Irak'ta yaptığı görüşmeler sonrası Türkiye'ye döndü.

F5HABER F5HABER
Başbakan Davutoğlu Irak'tan döndü!

Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Sayın Abadi dışında Iraklı liderlerin hemen hemen tümüyle görüştüm. Türkmen milletvekilleri, Sünni, Şii değişik zamanlarda bir araya geldik. Ayrılmadan önce yine sayın Abadi ile bir araya gelerek edindiğim intibaları paylaştım. Bugün Irak'ta tüm siyasi liderlerin taşın altına elini soktuğu bir yapı var. Bu önemli bir şans. Türkiye olarak her zaman Irak'ın ve bölgenin istikrarının korunmasına destek vermeye devam edeceğiz."

TÜRKİYE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK BİR PERFORMANS SERGİLİYOR

"Başbakan olduktan sonra sayın Barzani ile bir araya gelme imkanımız olmamıştı. İnsani durumu, mültecileri ele aldık. İnsani yardım konusunda çok ciddi ihtiyaçları var. Bu konuda ne yapabiliriz onu değerlendirdik. Bölgesel yönetim ime merkezi yönetim arasındaki ilişkilerin sağlam bir zemine oturması yönünde temennilerimizi ilettim. Bu derece aktif olduğumuz bu bölgede Türkiye'nin her gelişmeyi takip etmesi çok önemlidir.

KILIÇDAROĞLU'NUN MİT İDDİASI

Kılıçdaroğlu elinde delil varsa göstersin, ara sıra CHP Genel Merkezi'ne gitsin kendi milletvekilleriyle bir görüşsün, başkalarını suçlayacağına kendi işine baksın biraz.

Devleti biz idare ediyoruz, o kendi partisine baksın, kimsenin böyle küçük siyasi manevralarla devletin kurumlarını yıpratmaya çalışmasın. Bahsetteği iddia kesinlikle söz konusu değil.

SONRAKİ HABER