için kaldı

Başbakan'dan flaş açıklama!

Başbakan Davutoğlu: Gülen ile görüşmemden sayın Abdullah Gül haberdardı

F5HABER F5HABER
Başbakan'dan flaş açıklama!

Almanya'daki temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, hem çözüm süreci hem de Fethullah Gülen ile 2013'te yaptığı görüşmeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya'da çözüm süreci ve Fethullah Gülen'le ilgili önemli mesajlar verdi.
Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecinin topluma mal olduğunu söyledi ve "süreç durdu" demenin doğru olmadığını belirtti. Davutoğlu, "6-7 Ekim olayları olmasaydı süreç yıl sonuna kadar tamamlanabilirdi" diye konuştu. Bu konuda psikolojik ve yasal eşiklerin aşıldığını söyleyen Davutoğlu "Aşamadığımız tek şey HDP ve Kandil'in sürekli tereddüt ve dar hesapla bu süreci kendine yontma çabası" dedi.
PKK'nın 2013 Mayıs'ında silah bırakması gerektiğini hatırlatan Davutoğlu, "O zaman da Gezi olayları çıktı. Gezi'den sonra Kandil sürekli erteleme ve yeni talepler gündeme getirdi" diye konuştu. Başbakan, HDP'nin ve paydaşlarının yol ayrımında olduğunu söyleyerek "Seçime giderken silah bırakmayacağım demek silahı şantaj olarak kullanmaktır" dedi. Davutoğlu "Çözüm süreciyle ilgili kimse tereddüt etmesin. HDP, seçimden sonra barajı aşamazsa bir meşruiyet tartışması açması da doğru olmaz" dedi.

GÜLEN'LE 2013'TEKİ GÖRÜŞME

Başbakan Davutoğlu'na 2013 yılında Pensilvanya'da Fethullah Gülen'le görüşmesiyle ilgili konuştu; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Sonradan haberim oldu" sözleri soruldu. Davutoğlu, "Gül ile BM Genel Kurulu için New York'taydık. Ben haftasonu ayrılarak Pensilvanya'ya geçtim.görüşme öncesi ve sonrasında ona bilgi verdim" dedi. Davutoğlu görüşmede Gülen'e "Türkiye'ye dönmeniz, iletişime açık olmanız şüpheleri giderir. Türkiye'de olmamanız iletişimi zorlaştırıyor" dediğini aktardı. Nezaket çervesinde görüşlerini aktardığını söyleyen Davutoğlu, "Paralel yapı bu görüşmeyi kaydettiyse açıklasınlar" diye konuştu. Muhalefetin seçim vaatlerini de eleştiren Davutoğlu "Hayal satarak hayali iktidar peşindeler" dedi. Davutoğlu, 7 Haziran için başarı kriterini ise birinci parti ve iktidar olarak açıkladı. "Birinci parti olamazsam koltuğu yapışmam" diyen Davutoğlu, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'tan da aynı kriteri beklediğini söyledi.

SONRAKİ HABER