Bakan Soylu: 20 yaralı var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da bombalı araçla saldırı yapıldığını ve 20 yaralı olduğunu belirtti. Soylu yaptığı ikinci açıklamada ise Beşiktaş'ta 2 ayrı patlama yaşandığı bilgisini paylaştı. "İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde, birisi de Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi" dedi

F5HABER F5HABER
Bakan Soylu: 20 yaralı var

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınında Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında polis ekiplerine bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sırasındaki patlama sesi İstanbul'un birçok semtinden duyuldu. Saldırının bombalı araçla düzenlendiği ve hedefin çevik kuvvet olduğu bildiriliyor.

BAKANDAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki patlamayla ilgili yaptığı ilk açıklamada "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." dedi. Bakan Soylu, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında İstanbul'daki saldırıya ilişkin milletvekillerine bilgi verdi. Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." diye konuştu.

İKİ AYRI PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ikinci açıklamada ise Beşiktaş'ta 2 ayrı patlama yaşandığı bilgisini paylaştı. Bakan Soylu, ""Öncelikle milletimize geçmiş olsun. Çok hain ve alçak bir saldırı gerçekleştirildi. İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde, birisi de Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi" dedi. Bakan Soylu, "İlk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın hem geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bakan Soylu, alçak saldırıda şehit olup olmadığı konusunda ise "Valimiz ve emniyet müdürümüzle değerlendirme yaptıktan sonra bir açıklama yapacağız" diye konuştu.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'taki patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'la birlikte aynı büroda görevli 3 savcı, olay yerine giderek inceleme yaptı.

Başsavcılık, söz konusu patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

BAŞBAKAN, İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım'ın Vodafone Arena'daki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldığı bildirildi.

İKİ BAKAN, İSTANBUL'A GELİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, İstanbul'daki patlamanın ardından Ankara'dan İstanbul'a gitmek üzere hareket ettiği bildirildi

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'taki patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'la birlikte aynı büroda görevli 3 savcı, olay yerine giderek inceleme yaptı.

Başsavcılık, söz konusu patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

BAKAN KILIÇ'TAN SERT TEPKİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada terör saldırısını lanetledi. Kılıç, "İstanbul'da yaşanan hain terör saldırısını lanetliyorum! Milletimizin birlik ve beraberliğine kast edenler hiçbir zaman kazanamayacak" dedi.

SONRAKİ HABER