için kaldı

Bahçeli'den Rusya'ya veryansın

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi.

F5HABER F5HABER
Bahçeli'den Rusya'ya veryansın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, konuşmasında Putin'e tepki gösterdi

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Türkiye üst üste iki kez seçim yaşamak zorunda kalmıştır. Demokrasi yanlızca sözde ve söylemde hatırlanan yaralı bir kavrama dönüştürülmüştür. Demorkatik kültürdeki yozlaşmalar, milli iradeyi çarpıtma ve karartma çalışmaları Türkiye'nin sırtındaki kaburları artırmıştır.

64. Hükümet geçtiğimiz 24 Kasım günü kurulmuştur. Dün de gerekli güvenoyu safhası tamamlanmıştır. AKP'nin 6. hükümeti resmen görevinin başındadır. İcaratlarını titizlikle takip edeceğimizi muhatapların bilmesi istiyorum.

Genel seçimin üzerinde 16 gün geçtikten sonra, Erdoğan yeni hükümetin kurulması ile ilgili süreci başlatmıştır. TBMM Başkanı seçimi ise 22 Kasım'da gerçekleşmiştir. Erdoğan madem bu kadar seri bir şekilde hükümet kurma sürecini açabiliyorsa, aynı şeyi neden 7 Haziran'da yapmamıştır. Erdoğan koalisyon hükümeti kurma görevini 9 Temmuz'da vermiştir. Erdoğan'ın 7 Haziran'dan sonra hangi hesapla hükümet kurma sürecini ağırdan almaktadır?

Erdoğan 7 Haziran'ı hazmedememiş, koalisyon kurulmasını zora sokmuştur. Bu gerçekler herkesin gözü önünde yaşanmıştır. Aziz milletimiz bu taban tabana zıt uygulamaları elbet değerlendirecektir. Bu geleceğimizin selameti için mecburidir. Geçmişten ders alarak, geleceğe bakılmalıdır.

28 Kasım günü Diyarbakır'da Tahir Elçi silahlı saldırıda öldürülmüştür 2 polisimiz de şehit edilmiştir. Şiddet kimden gelirse gelsin lanetliyorum. Failin PKK'lı olduğu güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır. Devletin düştüğü içler acısı hal hepimizi kahretmektedir. Tahir Elçi ismini duyunca timsah gözyaşları dökenler şehit polisleri ağızlarına alacak şerefli duruşu gösteremeyecek kadar çürümüşlerdir. Beyaz Toroslara davetiye çıkaran Davutoğlu olan biteni nasıl karşılamaktadır?"

Rus uçağının düşürülmesi

24 Kasım sabahı Hatay Yayladağı bölgesinde uçaklarımız Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağına müdahale etmiştir. Ölen pilot bir kaç gün önce Rusya'ya teslim edilmiştir. Türk hava sahasını ihlal eden taraf Rusya'dır. Putin ateşe adeta benzinle gitmektedir. Rusya gerginlik ve kutuplaşma politkalarıyla Ortadoğu'ya iyice konuşlanmayı amaçlamaktadır.

Rusya kesinlikle haksız kesinlikle art niyetlidir. Rusya'nın özür beklentisi tazminat dayatması ve ekonomik yaptırımlara başvurması skandaldır. Rusya'nın sınırlarımızda ne işi vardır?

Rus uçaklarının uçacak başka yeri mi kalmamıştır? Türkmen Dağı Türkün öz yurdudur ve Türk kalacaktır. Konu artık milli bir hal almıştır. Rusya karşısında yerimiz kuşkusuz Türkiye'nin yanıdır."

SONRAKİ HABER