Annesinin sözü başarısının anahtarı oldu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde genel sekreterlik görevini yürüten AK Parti Sakarya 2. sıra milletvekili adayı Mustafa İsen, annesinin sözünü hayatı boyunca düstur edindiğini belirtti.

F5HABER F5HABER
Annesinin sözü başarısının anahtarı oldu

SAKARYA (AA) - Mustafa İsen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim hayatına bir eğitmenin nezaretinde 3 sınıflı okulda başladığını, ilkokul öğretmeninin kendisini keşfettiğini anlattı.

Ortaokul ve liseyi Çorum İmam Hatip Okulu'nda, üniversiteyi Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümünde okuduğunu belirten İsen, keşfettiği imkanları mümkün olduğunca iyi değerlendirmeye çalıştığını dile getirdi.

Başarısını okumaya borçlu

Mustafa İsen, başarısını okumaya borçlu olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortaokul ikinci sınıfta üst sınıftan bir ağabeyin yönlendirmesiyle okul kütüphanesini keşfettim, o günden itibaren adeta o kütüphaneye dadandım. Dolayısıyla o beni daha sonra Edebiyat Fakültesi'ne yönlendirdi. Fakülteyi bitirdikten sonra mezun olduğum bölümde akademik kariyere başladım. Doktoramı bitirir bitirmez, başka fırsat çıktı. Belgrad Üniversitesine öğretim üyesi olarak gittim. Yurtdışı tecrübesinin hayatım üzerinde çok büyük etkiler oluşturduğu kanaatindeyim. Yurtdışından döndükten sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nda danışmanlık, Gazi ve Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı, 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün genel sekreterliği görevini yaptım. 7 yıl bu görevi ifa ettim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve başlamasıyla Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atandım. Seçimler dolayısıyla bu görevden ayrılarak, şu anda AK Parti Sakarya 2. sıra Milletvekili adayıyım."

İsen, yaptığı işlerin hiç olmazsa annesi tarafından keşfedilmesi ve takdir edilmesini beklediğini dile getirerek, "Bir gün beğendiğim bir iş ortaya çıkınca ve tepki göremeyince anneme 'güzel olmuş mu?' diye sordum. Annemin cevabını hayat boyunca düstur edinmeye çalıştım. 'Oğlum yaptığın işi kendin beğeniyorsan hiç kimseden takdir bekleme, bu muhakkak güzel olmuştur." Gerçekten insanın kandıramayacağı tek kişi, kendisidir. Siz yaptığınız işi beğeniyorsanız, o hakikaten güzel olmuştur. Böyle bir çocukluk ve hayat" şeklinde konuştu. 

Mustafa İsen, Sakarya Ovası'nın Türkiye'nin en nitelikli tarım yapılabilen ikinci önemli bölgesi olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"Tarımın burada özenle korunması lazım. Bunun geliştirilmesi noktasında kuşkusuz birtakım gayretlerimiz olacak. Tarım, artık atadan, dededen görülen tarzıyla devam ettirilebilecek bir şey değil, profesyonel meslek haline dönüşmesi gerekiyor. Bu bölge, doğal güzellikleri itibariyle büyük park alanı çerçevesi içinde. Hemen yakınımızda İstanbul, Ankara var, bunlar geçiş güzergahı üzerinde. Bu doğal güzellikleri tanıtmamız ve daha çok kişiyi buralardan istifade edebilecek çerçeveye dönüştürmemiz gerekiyor. Sakarya, gerçekten otomotiv endüstrisi açısından çok önemli merkez haline gelecek."

SONRAKİ HABER