için kaldı

Akşener'den flaş adaylık açıklaması!

Eski MHP milletvekili Meral Akşener FOX Ana Haber'de Fatih Portakal'ın sorularını yanıtladı. Akşener, olağanüstü kongrenin toplanması halinde aday olacağını açıkladı

F5HABER F5HABER
Akşener'den flaş adaylık açıklaması!

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, olağanüstü kongre için iki aşamalı bir süreç götürüldüğünü ve MHP'de mutlaka olağanüstü kongrenin toplanacağını iddia etti. Yeterli imzayı toplayacaklarını ve olağanüstü kongrede aday olacağını açıklayan Akşener, Bahçeli'nin 1 Kasım'da elde edilen sonucun gereğini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Meral Akşener, FOX TV'de Fatih Portakal'ın sorularını cevapladı. MHP'de olağanüstü kongre sürecinin mutlaka gerçekleşeceğini ileri süren Akşener, iki aşamalı bir süreç izlediklerini ve tüzük kongresi için delegelerden noter onaylı bir evrak istediklerini kaydetti. Yeterli imzanın toplanmasından sonra MHP Genel Merkezi'nin kongre için karar vereceğini anlatan Akşener, mutlaka bu sürecin gerçekleşeceğini kaydetti.

İşte Akşener'in açıklamalarından satır başları;

"Ben Sayın Bahçeli'nin hakkında konuşmamaya karar verdim. Fakat Sayın Bahçeli, bütün politikalara ilişkin tek başına karar verebileceği bir yol açtı kurullarımız. Milletvekili listesiyle ilgili tek yetki ondaydı.

"SORUMLULUĞU YÜKLENMENİZ GEREKİYOR"

Tek başına karar veriyorsanız ve oylarınızı muhafaza edemiyorsanız bu yetkinin sorumluluğunu yüklenmeniz gerekiyor. Bizim söylediğimizde budur. Olağanüstü kongreyi bizatihi Sayın Genel Başkan toplamalıdır. Seçimli kongrede adaylarımız aday olmalıdır. Sonucuna da katlanmamız gerekiyor.

"KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM"

Sayın Bahçeli'ye kırgın değilim. Neden aday gösterilmediğim konusunda kimseye bir soru sormadım. Divan ve MYK milletvekili listelerini oluştururken Sayın Bahçeli yine tek başına karar vermiştir. Onun için de kimseye bu konuda herhangi bir soru sormadım.

"BAHÇELİ'NİN HOŞUNA GİTMEDİ"

Cumhurbaşkanlığı döneminde, benim aday olmamı ne kadar iyi olacağını söylediniz. O günlerden başlayan bir olaydır bu! Sayın Bahçeli, Deniz Zeyrek'i ziyaretinde de söylemiştir, hep Meral Akşener hep Meral Akşener. Bu da Sayın Bahçeli'nin hoşuna gitmedi. Böyle devam ederseniz çizerim dedi ve çizdi."


SİZ HANIMEFENDİ OLARAK ERKEK EGEMENLİĞİNİ NASIL AŞACAKSINIZ?

Erkeklerin tümü için konuşuyorum. Erkekler, kadınlarla birebir karşı karşıya kaldığında gerçekten çok nazikler. Ben kaba bir konuşma ile şahsıma yönelik karşılaşmadım. ama erkekler en ufak bir sıkışma durumunda kadınları siyaset açısından değilde kadınsal olarak sıkıştırmaya yöneliyorlar.

SONRAKİ HABER