AK Parti referandum çalışmaları tam gaz

Ak Parti'de referandum çalışmaları devam ediyor. AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, 16 Nisan tarihinde yapılacak Anayasa değişikliği referandum oylamasını değerlendirdi.

F5HABER F5HABER
AK Parti referandum çalışmaları tam gaz

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, "15 Temmuz'da yaşanan ve 15 Temmuz'dan sonra yaşadıklarımızı yazsak ve ülkelerin tarihleri ile karşılaştırsak Türkiye'de yeni bir tarih yazıldığına hep birlikte şahit oluruz. Yeni bir Türkiye kuruluyor" dedi.

AK Parti Genel Merkezinin projesi olan ve İstanbul İl Başkanlığının koordinasyonunda düzenlenen Sandık Esaslı Çalışma (SEÇ) programı kapsamında Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin bir konuşma yaptığı programa İl Yürütme ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Yönetimleri ile sandık koordinatör ve yönetimleri katıldı.

Yeni bir tarih yazılıyor

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Temurci teşkilat mensuplarının coşkulu tezahüratları işliğinde yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'da yaşanan ve 15 Temmuz'dan sonra yaşadıklarımızı yazsak ve ülkelerin tarihleri ile karşılaştırsak Türkiye'de yeni bir tarih yazıldığına hep birlikte şahit oluruz. Yeni bir Türkiye kuruluyor. Bu Türkiye'nin kuruluş felsefesi artık eskiden bir takım şer odaklarının bu ülkeye biçmiş olduğu elbiselerden farklı olmalı. Bugün burada öyle bir buluşmada birlikteyiz ki, artık sayılı günlerimiz var. Artık sorumluluklarımızı tekraren birbirine hatırlatmamız gereken bir zaman dilimini birlikte yaşıyoruz. Ülkelerin tarihinde değişimler olmuştur. Bu coğrafyadaki farklılıkları hep birlikte yaşadık. Dedelerimiz, atalarımız, geçmişimiz çok farklı şeyler yaşadı. Sanıyorum hepimizin Kurtuluş Savaşı'nda şehit dedeleri, şehit büyükleri, gazilerimiz var. Çanakkale'de yan yana yatan Türk'le, Kürt'le, Acem'le, Laz'la her türlü bu memlekette yaşayan insanımız ve geçmişimiz var. Biz adeta tarihiyle yeniden yüzleşen İstiklal Marşı'nda ‘Korkma' diyerek ayağa kalkan bir milletin 15 Temmuz'da varoluş mücadelesine hep birlikte şahit olmuş bir milletin çocuklarıyız" şeklinde konuştu.
Tarihin yeniden yazıldığını aktaran Temurci, "Biz bu tarihin içerisinde aynen Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, aynen 2. Dünya Savaşı'nda dünyada değişimler yaşanırken olduğu gibi. Aynen Sovyetler birliği çöktüğü zaman dünya tek kutuplu hale geldiğinde dünyadaki o yaşananları hatırladığımız da sadece değişimin Türkiye'de olmadığını da söylememiz lazım" dedi.

Dünya'da da bir referandum var
16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasının sadece Türkiye'de yapılmadığına dikkat çeken Dr. Temurci sözlerini şöyle sürdürdü; "Esenler her şeyden önce AK Parti ışığının en güçlü yandığı ilçelerden biridir. Esenler de sadece bugünü değil, geçmişi ve geleceği mutlaka konuşmak gerekir. Biz bugün ki bu toplantıda sadece 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının sadece Türkiye'de yapılmadığının altını çizmemiz lazım. Dünya'da da bir referandum yapılıyor. O referandum öyle bir referandum ki, zaman zaman Avrupa Birliğinin çöktüğünden bahsediliyor. Aslında çöken Avrupa Birliğidir. Amerika'da bir seçim oldu. Hiç beklenmedik bir aday seçimi kazandı. O adayın yanındaki yardımcısı Avrupa Birliği 18 ay içerisinde çöker diyor. Çöken Avrupa Birliği midir? Çöken Küreselleşme midir? Çöken Liberalizm midir? Çöken nedir? Çöken işte o Aylan bebekler vardı ya kıyıya vuran. Çöken adaletsiz, merhametsiz dünya sistemidir. Sadece kendi ülkesini ve milletini düşünen ama kendi dininden olmayan, kendi kıtasından olmayanı insan saymayan medeniyet anlayışıdır. Çöken batı medeniyetidir. Yeniden ayağa kalkacak ve Allah'ın izni ile ayağa kalkışın merkezi Türkiye olacak, İstanbul olacak. Yeni medeniyet ümmet anlayışının yeniden bu topraklarda dirildiği bir zaman dilimidir."
16 Nisan gecesi Esenler yüzde 80'i geçerse ilk gelecekleri yerin Esenler olduğunu aktaran Temurci, "16 Nisan gecesi İstanbul'da Esenler yüzde 80'i yakalar ve geçerse ilk geleceğimiz ilçe Esenler olacaktır. Burada olacağız ve zaferi hep birlikte kutlayacağız" dedi.

Program sonunda mahalle ve sandık başkanlarına AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci tarafından teşekkür belgesi verildi. Eğitim çalışmasının ve dilek temennilerin ardından program sona erdi.

SONRAKİ HABER