için kaldı

AK Parti'nin adayları ne zaman belli olur?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, seçim hazırlıklarını anlattı: Süreci YSK takvimi ile götüreceğiz. İstanbul önemli, sonuna kadar bekleriz. İzmir'i almamamız için ise hiç sebep yok.

F5HABER F5HABER
AK Parti'nin adayları ne zaman belli olur?

AK Parti'nin yerel seçim sürecini yöneten Seçim İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, 2014'te aday belirleme, izlenecek strateji ve kampanya süreciyle ilgili AKŞAM'ın sorularını yanıtladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) takvimine uygun bir aday belirleme stratejisi izleyeceklerini belirten Şentop, şöyle dedi:

- Kanaatim YSK'nın belirlediği resmi takvimi takip etmek... Çünkü YSK, kamu görevlileri için istifa süreci öngörüyor, aday olmak isteyenler Aralık ayı başından itibaren muhtemelen istifa edecekler, süreci bundan önce başlatırsanız, kamu görevlilerinin aday olma imkanı ortadan kalkar çünkü istifa ederlerse mesleğe geri dönemezler. Adayların kesin belirlenmesi Şubat'ı bulur.

- AK Parti'de üç döneme takılan belediye başkanı yok. Çünkü ilk defa 2004 yılında AK Parti'den belediye başkanları seçildi. 2009'da ikinci dönem seçilenler oldu. Şimdi üçüncü döneme giriliyor. Önceki dönemlerden görev yapanlar var ama AK Parti çatısı altında yok.

- İstanbul adayını söylemek için çok erken. İstanbul en önemli yerlerden... Bazı projelerimiz olabilir, stratejilerimiz olabilir, zamanla açıklayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanları her zaman güçlü isimler oldu.

REVİZYON KARARI BAŞBAKAN'DA

- Ekim ayında kabine revizyonu olabileceği, kabineden çıkarılacak isimlerin belediye başkanlığı için hazırlanacağı söyleniyor. Böyle bir şeye Genel Başkanımız karar verecektir. Olmaz diyemeyiz, olabilir, bakanlardan olabilir, milletvekillerinden belediye başkanlığı için aday gösterilebilir ama peşinen söyleyeyim, benim kanaatim; eğer olursa bu sayının çok az olacağı yönünde.

- İzmir, Ege bölgesi, Serbest Fırka'nın, daha sonra DP'nin en güçlü olduğu yerler. Daha sonra da ANAP... İzmir'de yaşayanlar, Ege ve Trakya'da yaşayanlar yerel yönetim için AK Parti'yi tercih ederler. İzmir'de de iddialıyız, çalışacağız. Almamamız için bir sebep yok, zamanlama meselesi! İsim için ise erken!

CHP ERKEN DAVRANDI, TEŞKİLAT KALMADI

Yerel seçim süreci Mart sonu olduğuna göre, şu andan itibaren 7.5 ay gibi zaman kaldı. CHP, teşkilatlardan istifa sürecini erken başlattı, ama şimdi durdurdu galiba. Ciddi sıkıntılar ortaya çıktı, teşkilat diye bir şey kalmadı, herkes istifa etti, aday desen bir sürü isim yığıldı. Biz bu konuda tecrübeliyiz. Sorun yaşanmadan seçimlere kadar bu işi yapacağız.

SONRAKİ HABER