AK Parti'den Merkel'e jet cevap!

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda fikrinin değişmediğini ve üyeliğine karşı olduğu yönde yaptığı açıklamalarına AK Parti cephesinden yanıt geldi.

F5HABER F5HABER
AK Parti'den Merkel'e jet cevap!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda fikrinin değişmediğini ve üyeliğine karşı olduğu yönde yaptığı açıklamaya karşı, "Türkiye'ye Avrupa Birliğine katılım müzakereleri yapma kararını AB vermiştir. Bizim muhatabımız tek tek AB ülkeleri değil, AB'nin tüzel kişiliğidir" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Karabük'ün Eskipazar ilçesinde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, program sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

"BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN AB TÜZEL KİŞİLİĞİNİN KARARIDIR"

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Alman Devlet Televizyonu 1. Kanalı ARD'ye Türkiye'nin AB üyeliğine hala karşı olduğunu yönünde yaptığı açıklamaya Şahin, "Türkiye'ye Avrupa Birliğine katılım müzakereleri yapma kararını AB vermiştir. Bizim muhatabımız tek tek AB ülkeleri değil, AB'nin tüzel kişiliğidir. Dolaysısıyla bizi AB içerisine kabul etme konusunda Türkiye'nin görevlerini yerine getirdiği ve bu nedenle müzakerelerin başlayacağına AB karar vermiştir. Bu kararın altında Federal Almanya yetkililerinin de imzaları vardır. Sayın Merkel, şu anda Almanya Başbakanı olarak kişisel görüşlerini kamuoyu ile paylaşmıştır. Bizim için önemli olan AB Tüzel kişiliğinin kararıdır Biz o bağlamda müzakerelerimizi sürdürüyoruz. Fasıllar üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Nitekim birtakım fasıllar açıldı, diğerlerinin açılması için de dönem başkanı ülkelerle müzakerelerimiz devam ediyor. Biz verdiği sözün arkasında duran bir ülkeyiz. Muhataplarımızın da verdiği sözlerin arkasında durmasını bekleriz. Siyasette ve devlet yönetiminde tutarlılık son derece önemlidir" dedi.

"BU TÜR AÇIKLAMALAR BİZİM VATANDAŞLARIMIZIN AB'YE OLAN GÜVENİNİ SARSMAKTADIR"

Türkiye'nin AB'ye girme istediğinde ve arzusunda bir değişiklik oldu mu yönündeki soruya ise Şahin, "Avrupa Birliği kimi ülkelerinin bu tür açıklamaları bizim vatandaşlarımızın AB'ye olan güvenini sarsmaktadır. Dolayısıyla onların AB'ye Türkiye'nin katılımı konusunda zaman zaman tereddütlü bir yaklaşım içinde bulunmalarını da anlayışla karşılamak lazım" cevabını verdi.

"TEK BAŞINA İKTİDARIZ"

Bazı kamuoyu araştırma şirketleri tarafından yapılan çalışmalarda 1 Kasım'da sandıktan koalisyon çıkacağı yönünde yayınlanan anketleri de değerlendiren Mehmet Ali Şahin, "Ben tam aksi görüşteyim. Tek başına AK Parti iktidarının satın alındığını görüyorum. Bunun piyasalara da yavaş yavaş yansıdığını kanaatindeyim. Halkımız 4 aydır Türkiye'de yaşanan siyasi belirsizliğin 1 Kasım'dan sonra devamını istemiyor. Dolayısıyla oyunu o istikamette kullanacaktır. Hatta ben 1 Kasım'a doğru bu konunun çok daha netleşeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Şahin, ayrıca milletvekili sayısı konusunda ise tahminleri olmadığını ve milletin kendilerini yeniden tek başına iktidara getireceğine inandıklarını da söyledi.

SONRAKİ HABER