için kaldı

Ahmet Özal siyasete dönüyor mu?

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal siyasete dönüş için sinyal verdi.

F5HABER F5HABER
Ahmet Özal siyasete dönüyor mu?

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, siyasete geri dönüş sinyalleri vererek, "12 senedir de siyasetle ilgilenmedim, ilgilenmeyi düşünmedim. Ama bu son günlerdeki özellikle halkımız tarafından gelen ağır baskılar nedeniyle kırmızı yaktığım siyaseti sarı ışığa çevirdim" dedi.

Ahmet Özal, babası Turgut Özal anısına Ajans Press'te tarafından düzenlenen "1. Turgut Özal Yılın En İyileri Ödülleri Töreni"ne katıldı. Organizasyonu düzenleyenlere çok teşekkür eden Ahmet Özal, hem dışarıda hem de içeride sıkıntıların yaşandığı bir dönemde böyle organizasyonların tam yerinde olduğunu söyledi. Annesi Semra Özal'ın da organizasyona destek verdiğini dile getiren Özal, "Kendisi son çıkan olaylar nedeniyle bazı sağlık sıkıntıları yaşadı. Bu yüzden gelemedi. Biz aile olarak bu tür ödülleri sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

"BEN DE ÇOK DÜŞÜNDÜM"

Babası Turgut Özal'ın ölümünün zehirlenme sonucu olduğu iddiasıyla ilgili soruşturma kapsamında, annesi Semra Özal'ın ve kendisinin 'şüpheli' sıfatıyla dinlendiği haberlerine ilişkin sorulan soruya Ahmet Özal, "Gizli tanık mektubuyla ilgili 8 ay önce yazılan gizli tanık mektubuymuş. Bu mektupta örgüt kurmakla suçlanan sadece ben ve annem değil, bu isimlerin içinde 10- 15 tane daha isim var. Tabii bu saçma sapan bu tip mektupların 8 ay sonra neden ortaya çıktığını insanlar soruyor, düşünüyor. Bende de çok düşündüm. Bunun 8 ay sonra çıkmasının sebepleri siyasidir. Yani bu son 6 ay içinde siyasete benim girmemi isteyen, benimle gelip konuşan insanların çok fazla dedikodu olmasından sonra bir insanın önüne geçmek, bir çamur atmak isterler. Bunlara artık Türkiye alıştı. Bununla ilgili söyleyecek pek bir şey bulamıyorum. Artık üstüne alınacak, konuşulacak şeyler olduğunu bile düşünmüyorum" şeklinde cevap verdi.

"KIRMIZI YAKTIĞIM SİYASETİ SARI IŞIĞA ÇEVİRDİM"

Özal, "Bazı kesimlerden siyasete davet edilmiştiniz, şimdi siyasete girmeyi düşünüyor musunuz? " şeklindeki soruya ise, "2002'de siyaseti bıraktım. 12 senedir de siyasetle ilgilenmedim. İlgilenmeyi düşünmedim. Ama bu son günlerdeki özellikle halkımız tarafından gelen ağır baskılar nedeniyle kırmızı yaktığım siyaseti sarı ışığa çevirdim dedim televizyonda. Evet düşünüyorum. Bundan sonra Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Katılmayı düşündüğüm hiçbir parti yok. Zaten 2002'den itibaren vardı parti. Yeni parti var zaten" diye cevapladı.

ÖDÜL İÇİN 4 KATEGORİ BELİRLENDİ

"Turgut Özal Yılın En İyileri Ödülleri Töreni" hakkında bilgiler veren Alper Alp Medya Grubu Koordinatörü Recep Çilingir, "Bu ödülün tek amacı Turgut Özal'ın ismini bundan sonraki yıllara taşıyabilmek ve yaptıklarını nesillere anlatabilmek. Ödül kapsamında da spor, sanat, bilim, siyaset olmak üzere 4 kategori yer alacak. 13 Ekim'de 3 aday belirlenecek. 3 aday için de 30 Ekim'e kadar internet üzerinden oylamaya yapılacak. 13 Kasım 2014'de üzenlenecek gala gecesiyle de ödüller sahiplerini bulacak" diye konuştu.

SONRAKİ HABER