için kaldı

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Ankara'da

Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Tillerson gece saatlerinde Ankara'ya geldi. Gündeminde iki ülke ilişkileri olan Tillerson'ın, Başbakan Yıldırım'la bir araya geldi. Tillerson'ın daha sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'yla görüşmesi bekleniyor.

F5HABER F5HABER
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Ankara'da

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, Tillerson'ı kabul etti.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Görüşmede, DEAŞ'ın Irak ve Suriye'den temizlenmesi için çabalar, FETÖ'yle mücadele ve elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi konusu, ikili ve bölgesel konular ayrıntılı biçimde değerlendirildi.

Kabulde, ABD ile karşılıklı resmi ziyaretlerin artırılması konusunda mutabık kalındı.

Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, Başbakanlık Dış Politika Başdanışmanı Kerim Uras da yer aldı.

BÜYÜKELÇİ KARŞILADI
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın başkent Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaret başladı. Dün gece Ankara'ya gelen Tillerson'ı ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass karşıladı.

Anıtkabir'in ardından Beştepe'ye geçecek Tillerson'ın 11.00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Ankara'da - Resim : 1

Tillerson'ın Ankara'daki son durağı ise Dışişleri Bakanlığı olacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tillerson ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Dün açıklanan programa göre baş başa görüşme 12.00'de başlayacak, iki bakan 14.00'te de ortak basın toplantısı için kamera karşısına geçecek.

DIŞİŞLERİ: GÖRÜŞMEDE İKİLİ İLİŞKİLER TÜM VECHELERİYLE ELE ALINACAK
Bu arada Dışişleri Bakanlığı Tillerson'ın ziyaretiyle ilgili dün yazılı bir açıklama yaptı. Tillerson'ın, Çavuşoğlu'nun davetlisi olarak Türkiye'yi ziyaret edeceği belirtilen açıklamada, "Konuk Bakanın Sayın Bakanımızla gerçekleştireceği ikili görüşmelerde Türkiye-ABD ikili ilişkileri tüm veçheleriyle ele alınacak, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır" ifadesine yer verildi.

Tillerson'ın bu ziyareti, ABD'de 20 Ocak'ta başlayan Donald Trump döneminde Türkiye'ye gerçekleştirilen en üst düzey ziyaret.
SONRAKİ HABER