'Yurtdışı seçim çevresi oluşturacağız'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında ilk yapacağımız işlerden biri yurtdışı seçim çevresi oluşturacağız ve seçeceğiniz 10 milletvekilini TBMM'ye göndereceksiniz" dedi.

F5HABER F5HABER
'Yurtdışı seçim çevresi oluşturacağız'

DÜSSELDORF (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'nın Düsseldorf kentinde, ISS Dome Arena'da düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, yurtdışında yaşayan seçmenlere yönelik, seçme ve seçilme hakkı, emeklilik, istihdam ve askerlik sorunlarına ilişkin vaatlerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının sorunlarını iyi bildiğini belirterek, "Sözüm söz, 8 Haziran'da CHP iktidarında ilk yapacağımız işlerden bir tanesi, yurtdışı seçim çevresi oluşturacağız ve sizler kendi özgür iradenizle seçeceğiniz 10 milletvekilini TBMM'ye göndereceksiniz" dedi.

Kılıçdaroğlu, yurtdışında çalışanların emeklilikle ilgili sorunlarının da çözüleceğini belirterek, 3201 sayılı "Yurt Dışı Borçlanması ve Emeklilik" hakkındaki kanuna ilişkin değişiklikler yapacaklarını söyledi.

"Askerlik için yurtdışı raporu geçerli olacak"

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının askerlikle alakalı bazı sorunlarını da çözeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Gençlerimiz gidiyorlar, diyelim ki yaşadıkları ülkeden 'askerlik yapamaz' diye tam teşekküllü hastaneden raporlarını alıyorlar. Ama bu raporlar Türkiye'de geçersiz. Niçin geçersiz? 'Efendim gelip buradan rapor alacaksınız.' Sözüm söz, bu garabete de 8 Haziran'dan itibaren son vereceğim. Hangi ülkeden rapor alıyorsanız o raporlar Türkiye'de de geçerli olacak. Doktorsa doktor, hepsi aynı Hipokrat yeminini ediyor bütün dünyadaki doktorlar. O zaman verilen raporların nasıl Almanya'da, Hollanda'da, Fransa'da geçerliliği varsa, aynı raporların Türkiye'de de geçerliliği olması lazım."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray (Akkiraz) ve ses sanatçı Mustafa Özarslan birer konser verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirdiği ilk yurtdışı mitinginde, Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Ercan Karakaş ve Selin Sayek Böke, Sezgin Tanrıkulu da yer aldı.

Muhabir: Emin Avundukluoğlu

SONRAKİ HABER