'Ülkeye ihanet edenler bedelini ödeyecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Paralel devlet, paralel yapı hepsini temizliyoruz. Şimdi Türkiye'den kaçıyorlar. Biz de kovalayacağız çünkü bu ülkeye ihanet edenler bedelini ödeyecek" dedi.

F5HABER F5HABER
'Ülkeye ihanet edenler bedelini ödeyecek'

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Türkiye Büyük Esnaf Buluşması"nda konuşma yaptı.

Kredi kullanan esnafın geçilen 12 yılda bu konuda katedilen mesafeyi gayet iyi bildiğini ifade eden Erdoğan, şunları anlattı:

"2002 yılında esnafımız yüzde 47 faizle en fazla 5 bin lira kredi kullanabiliyordu. Bugün faiz oranı yüzde 4-5, kredi limitleri 75 bin ile 150 bin lira düzeyine çıktı. Bunu biz yaptık ya. Konuşuyor 'faiz, faiz'. Ya faizi buralara çıkaran bunlar, indiren biz. 2002'den bu yana 154 milyon lira olan esnafımızın kullandığı kredi toplamı, bugün yaklaşık 14 katrilyon liraya ulaştı. Bu kaynakla esnafımız işini geliştirdi, büyüttü. Vergi düzenlemelerinden Sosyal Sigorta Kurumu borçlarının yapılandırılmasına kadar pek çok önemli adımla esnafımızın üzerindeki yük hafifletildi. KOSGEB destekleri hem çeşitlendirildi hem de rakamlar yükseltildi. Perakende ticaretin düzenlenmesiyle ilgili kanun esnaf ve sanatkarlarımız lehine pek çok yeniliği içeriyor."

Siyasi partilerin asgari ücret vaatlerine değinerek, "Birisi bin 400, birisi bin 500, birisi bin 600, birisi de 5 bin lira diyor. Var mı daha artıran? Bunlar asgari ücretin ne olduğunun farkında değil. Asgari ücret bir korumadır. Sen daha fazlasını verdiğin zaman sana kimse 'Daha fazla niye veriyorsun?' demez ama bunun altında olamaz. Bu anlama geliyor asgari ücret" diye konuştu.

Erdoğan, 2002'de Bağ-Kur emeklisi esnafın aldığı en düşük maaş 149 lirayken, bugün 869 liraya çıktığını kaydederek, temmuzda 100 liralık seyyanen zamla maaşın bin liraya yaklaşacağını bildirdi.

Yapılanların yeterli olmadığını ancak imkanlar geliştikçe, zenginleştikçe bunun yayılacağını dile getiren Erdoğan, her zaman "Ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız" dediğini aktararak, "Bu millet yalanlardan bıktı. Bu millete yalan söylemenin anlamı yok. İnşallah her geçen gün daha iyiye gidiyoruz, daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin "Merkez Türkiye" projesini eleştirerek, "Çıkmış, 'Merkez Ülke Projesi' diyor. Ne varmış bu projede? Diyor ki '20 sene sonra işsizliği yüzde 5'e indireceğim'. Öbür taraftan ne diyor? 'Bana 4 yıl verin işsizliği sıfırlayayım' diyor. E bu nasıl iş? Bir taraftan '4 yıl verin işsizliği sıfırlayayım' diyorsun, öbür taraftan '20 yıl sonra yüzde 5' diyorsun. Niye? Akşam başka, sabah başka... Dürüst olacaksın dürüst. Bu millet yalanı affetmez, affetmez" diye konuştu.  

Katılımcılara, "Birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Şöyle bir ayağa kalkalım" diyen Erdoğan, "Çünkü malum terör örgütünü arkasına almış bir siyasi parti var. Öyle mi? Bunlar, bu milleti böldüler. 6-7 Ekim'de biliyorsunuz 50 vatandaşımızın ölümüne neden oldular. Utanmadan, sıkılmadan bir taraftan birileri barış, öbür tarafta ölüm... Musluklardan kan akıtıyorlar. Musluklardan su akar su, kan değil" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet" söylemini hatırlatarak, "Paralel devlet, paralel yapı hepsini temizliyoruz inşallah. 'İnlerine gireceğiz' dedik, girdik, devam edeceğiz. Şimdi Türkiye'den kaçıyorlar. Bir kısmı Pensilvanya'ya, bir kısmı başka yerlere kaçacaklar, biz de kovalayacağız. Çünkü bu ülkeye ihanet edenler, bunun bedelini ödeyecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize göre esnaf ve sanatkarlarımız bu ülkenin ve milletin omurgasıdır. Bugün bu omurganın sapasağlam karşımda durduğunu görüyorum" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizim tarihimizde esnaf aynı zamanda alptir, alperendir. Yani dükkanından, sokağından, mahallesinden başlayarak şehrinin, ülkesinin, huzurunu, güvenliğini, geleceğini düşünen, bunun için mücadele eden kişidir.Esnaf ve sanatkarlarımızdan bu önemli vasıflarına da sıkı sıkıya sahip çıkmalarını bekliyorum"

SONRAKİ HABER