için kaldı

'Silahların bırakılması lazım'

- Demirtaş, "Bizim ne sayın Öcalan'la ne Kandil'le Çözüm Süreci, barış süreci konusunda bir ayrılığımız, gayrılığımız yok. Silahların bırakılması lazım. Bu konuda hemfikiriz" dedi.

F5HABER F5HABER
'Silahların bırakılması lazım'

ANKARA (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizim ne sayın Öcalan'la ne Kandil'le Çözüm Süreci, barış süreci konusunda bir ayrılığımız, gayrılığımız yok. Silahların bırakılması lazım. Bu konuda hemfikiriz" dedi.

Demirtaş, parti genel merkezinde düzenlenen il eş başkanları toplantısının açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 'Demirtaş'ın, Kandil'le birlikte Öcalan'ı etkisizleştirmeye çalıştığı iddiaları var' dedi. Bununla ilgili yorumunuz nedir?" sorusunu yanıtlarken Demirtaş, siyasette üslubun çok önemli olduğunu, sadece siyasi rakiplerin değil, halkın bütün kesimlerinin birbirine karşı kullandığı üsluba dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, şöyle devam etti:

"Biz, kimseye hakaret etmedik, etmiyoruz, etmeyiz de. Kimsenin de bize hakaret etmeye hakkı yok. Öncelikle Hükümet sözcülerinin, Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı'nın, bu üsluplarına dikkat etmesi lazım. Biz, aynı üslupla cevap vermiyoruz. Bizler, Çözüm Süreci'ni yürüten aktörler olarak, Çözüm Süreci'ne, barış sürecine destek olan aktörler olarak, birbirimizle bugüne kadar hiç uğraşmadık, bundan sonra da uğraşmayacağız. Fakat siz, kendi aranızdaki iktidar yarışı, egemenlik paylaşımında çıkan sorunlar nedeniyle bakın birbirine düştünüz. Şimdi kendi içinizde yaşadığınız parçalanmışlığı lütfen bize havale etmeye, ihale etmeye kalkışmayın. Bizim ne sayın Öcalan'la ne Kandil'le Çözüm Süreci, barış süreci konusunda bir ayrılığımız, gayrılığımız yok. Silahların bırakılması lazım, lazım. Bu konuda hemfikiriz. 10 madde çerçevesinde müzakerelerin yürütülmesi lazım, hemfikiriz. Bizler kendi aramızda barış ve Çözüm Süreci'ne daha fazla nasıl katkı sunabiliriz, sadece bunun tartışmasını yürüttük. Sizin gibi koltuk, egemenlik, rant derdine düşmedik, düşmeyeceğiz. Kendinize bakın önce. Birbirinizi yiyecek noktaya geldiniz. Çünkü ortada rant çok, rant büyük. Paylaşamıyorsunuz artık. İçinizdeki tartışma ve çatışmaları da bize ihale etmeye kalkmayın. Bizimle uğraştıkça başınıza neler geliyor. Allah daha çok versin, Allah verdikçe versin." 

SONRAKİ HABER