için kaldı

'Milleti hedef alıyorlar'

Başbakan Yardımcısı Elvan, "Paralel kumpaslarla meşruiyetini millet düşmanlarından alanlar Cumhurbaşkanımızı ve ailesini hedefe koyarak, onun temsil ettiği milleti hedef almaktadır" dedi.

F5HABER F5HABER
'Milleti hedef alıyorlar'

TBMM (AA) - Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, TBMM Genel Kurulu'nda, 64. Hükümet Programı üzerinde Hükümet adına konuştu.

Diyarbakır'daki saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit polislere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dileyen Elvan, saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadı.

Gelecek 4 yılda millete hizmet yolunda 2023 vizyonuna uygun önemli reformlar gerçekleştireceklerinin altını çizen Elvan, muhalefet partilerinin yol gösterici eleştirilerinden her zaman yararlanacaklarını vurguladı. Elvan, muhalefet kurumunun olmazsa olmaz olduğunu belirtti.

"Muhalefet elbirliğiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza muhalefet etmekte birleşti" diyen Elvan, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın ve yüce makamın her türlü kısır ve dar tartışmanın dışında, üstünde olduğunu muhalefet bir türlü kabullenmek istemiyor. Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı makamını eleştiri sınırlarını aşarak yıpratmaya kalkan kim olursa olsun karşısında bizi bulacaktır, milletimizi bulacaktır. Paralel kumpaslarla meşruiyetini milletten değil, millet düşmanlarından alanlar Cumhurbaşkanımızı ve ailesini hedefe koyarak, esasıyla onu değil, onun temsil ettiği milleti hedef almaktadır. Devlet içinde devlet olma hevesi güden her türlü paralel yapıyla, milletimizin huzuruna, birliğine, dirliğine yönelen her türlü terör örgütüyle mücadele kesintisiz devam edecektir. Bunu yaparken Anayasa, yasalar ve hukuk sistemi içerisinde özenli hareket edilecek, vatandaşımızın hak ihlaline meydan verilmeyecektir"

SONRAKİ HABER