'MHP 28 Şubat'a direnemedi'

Başbakan Davutoğlu, "Şimdi MHP'lilere sorma vaktidir. 28 Şubat'a direnemediniz, bari bugün millet düşmanlarına direnin, işbirliği yapmayın. Ama yapıyorlar" dedi.

F5HABER F5HABER
'MHP 28 Şubat'a direnemedi'

MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Davutoğlu, "Cumhuriyetimiz tam fetrete düşmüşken, yurtdışında 'hasta adam' denirken, AK Parti geldi, bu fidana bir aşı yaptı. Devlet aşısı, Osmanlı, Selçuklu aşısı yaptı. Sonra devlet kendini toparladı. 12 yıl içinde tekrar fidan gibi açtı, büyümeye, çınar olmaya başladı" dedi.

AK Parti hareketinin devlet adamı fidanlığı hareketi olduğunu belirten Davutoğlu, "Aynen Manisa gibi, Cumhuriyetimizin fidanlığı AK Parti'dir. AK Parti, iki Cumhurbaşkanı, üç Başbakan ve dört Meclis Başkanı çıkardı kendi içinden. Aynen Manisa gibi. Bizim hareketimiz devlet adamı yetiştirir, bizim hareketimiz devlete sahip çıkar. Devlet ve millet arasındaki tüm uçurumları kapatır" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"AK Parti'nin hareketinin neferleri olarak tarihin sürekliliğine inanıyoruz. Biz, Selçuklu'nun varisleriyiz, biz Osmanlı'nın mirasçısıyız, biz Cumhuriyetin çocuklarıyız. Osmanlı denince tüyleri diken diken olup da Osmanlıcaya karşı düşmanlık ilan edenler, Osmanlıcayı yabancı bir dil zannedenler Manisa'ya selam veremezler."

"MHP 28 Şubat'a direnemedi"

Konuşmasında, "Şimdi MHP'lilere sorma vaktidir. 28 Şubat'a direnemediniz, bari bugün millet düşmanlarına direnin, işbirliği yapmayın. Ama yapıyorlar. Nerede AK Parti kuvvetliyse bir bakıyorsunuz MHP ile CHP el ele faaliyet gösteriyorlar" ifadilerini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Üç tane legal parti, CHP, HDP, MHP. Üç tane de illegal örgüt, DHKP-C, paralel, Kandil. Altısına karşı biz mücadele ediyoruz. Hep beraber geliyorlar" şeklinde konuştu.

"Altılı çete"

Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerini eleştirerek, "Üç tane legal parti CHP, HDP, MHP, üç tane de illegal örgüt DHKP-C, paralel, Kandil. Altısına karşı biz mücadele ediyoruz. Hep beraber geliyorlar. Aziz Manisa, bu altılı çeteye karşı AK Parti'ye yeniden milli irade desteği verecek misiniz?" ifadesini kullandı.

Meydandaki vatandaşlardan destek isteyen Davutoğlu, "(İster paralel, ister dikdörtgen, beşgen, altıgen, hangi geometri olursa olsun, biz AK Parti'liyiz) diyecek misiniz? 'Onlar altıgen oluştursunlar, biz yolumuzdan yürürüz' diyecek miyiz" sorusunu yöneltti. 

Davutoğlu, 7 Haziran seçimi sonrası ya AK Parti'nin açıkladığı projelerin hayata geçeceğini ya da altılı çetenin tekrar gelip eski Türkiye'yi kurmaya çalışacağını belirterek, "Buna izin verip vermeyeceklerini" sorduğu vatandaşlardan "hayır" yanıtını aldı.

"Bahçeli neden solla ittifak yapacağız dedi?"

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Peki bu CHP değil miydi, MHP'ye 'biz katillerle işbirliği yapmayız' diyen, o zaman DSP koalisyonunda. Bahçeli, iktidara meraklıysa neden 99 seçimlerinde diğer partiler 'Gel başbakan ol' dediğinde, 'Hayır solla ittifak yapacağız, biz sol parti ile ittifak yapacağız' deyip Fazilet Partisi ve diğer partileri reddetti? Çünkü niyeti iktidar olmak değil. Yükselecek AK Parti hareketini o günden kesmekti. O gün, 28 Şubat kime savaş ilan ettiyse işte biz onların sözcüsüyüz, milletin sözcüsüyüz."

HDP ile MHP birbirini geriden paslaşarak destekliyor"

"HDP ile MHP birbirini, geriden paslaşarak destekliyor" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu akla gelir miydi? Geçen gün Adana'da, Mersin'de HDP binalarına saldırıldı. HDP'liler dedi ki 'Bunlar MHP işareti yapıyor ama biz MHP'nin yaptığına inanmıyoruz. Mutlaka AK Parti yapmıştır.' MHP'liler hemen aldı topu ve dediler ki 'doğru', yani HDP'yi teyit ettiler. 'Biz yapmadık, AK Parti yaptı.' Bir de karşımızda bir koalisyon oluştu. Eskiden, 'F tipi' diye paralelden bahseden ulusalcı CHP, paralelcilerle onların mekanında görüşüyor. Kılıçdaroğlu, onların yayın organlarını ziyaret ediyor. Bakıyorsunuz, paralelin yayın organları da gidip Bahçeli'yi MHP'de ziyaret ediyor. HDP Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı da arka kapıdan ziyaret ediyor. Karşımızdaki koalisyonu görüyor musunuz?"

"Çağdaş bir madencilik için ne gerekiyorsa da yaptık"

Somalılara da  seslenen Davutoğlu, buradaki vatandaşların acısını paylaştığını ifade etti.

Maden kazası sonrası yapılan düzenlemelere dikkati çeken Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O büyük acı yaşandıktan sonra bütün çalışma şartlarını değiştiren yasalar çıkardık, Somalı kardeşlerimizin yanında olduk. Kazanın olduğu madende altı ay hibe maaş verdik, diğer madenlerde ise işverenden tahsil etmek üzere peşin 6 ödeme yaptık. Her bir kazazede kardeşimizin ailesine 140 bin lira destek verdik. Ayrıca, özel sektörün ve sivil toplumun da katkılarıyla her bir aileye en az bir konut verildi. Kazazede kardeşlerimizin çocukları varsa doktora sonuna kadar burslu ilan ettik. Şimdi Allah aşkına 1999'da Kocaeli depremi, Sakarya depremi yaşandığında vatandaşlarına sahip çıkamayan Türkiye ile şimdi böyle bir acı olay yaşandığında vatandaşlarının çocuklarının geleceğini dahi garanti eden Türkiye arasındaki farkı görüyor musunuz? Sadece bu değil. Çalışma şartlarını da tümden değiştirdik. Başbakanlık görevini Sayın Cumhurbaşkanımızdan devraldığımda, ilk el attığımız çalışmalardan biri, daha önce de çalışmaları süren İş Güvenliği Yasası oldu."

Muhabir: Sultan Çoğalan, Yıldız Seçil Aktaş, Yeşim Sert Karaaslan, Cüneyt Ateş

SONRAKİ HABER