'Kimse korku içinde sandıklara gitmesin'

Başbakan Davutoğlu, "Hiç kimse korku ve tereddüt içinde sandıklara gitmesin, herkes kararlı ve kendi kaderini eline almış bir milletin iradesiyle sandıklara gitsin" dedi.

F5HABER F5HABER
'Kimse korku içinde sandıklara gitmesin'

ERZURUM (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehit yakınlarıyla yemekte bir araya geldi.

Davutoğlu, birilerinin 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından Türkiye'yi kaosa, krize sürüklemek, 13 yıllık istikrarın getirdiği güzel kazanımları, ekonomik kalkınmayı, siyasi istikrarı yok etmek için harekete geçtiklerini belirtti.

Erzurumlulardan, Türk, Kürt ayrımı yapmaksızın omuz omuza, aynı sofrayı, aynı kıbleyi, aynı şehri paylaşmalarını isteyen Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Öylesine baskı ve zulüm yaptılar ki işte Karayazı İlçe Başkanımız Servet Bey'i işkenceye tabi tuttular. O dönemde sabırla, özellikle de seçim öncesi olduğu için hep bunları takip ettik. Ama şimdi söylüyorum, Erzurum'un bütün ilçelerine seslenerek söylüyorum, baskı altında olduklarını hisseden kardeşlerime seslenerek söylüyorum; hiçbir şeyin karşılığını hesapsız bırakmayız. Hiçbir vatandaşımız üzerine tek bir baskı uygulanmasına da izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Hiç kimse korku ve tereddüt içinde sandıklara gitmesin, herkes kararlı ve kendi kaderini eline almış bir milletin iradesiyle sandıklara gitsin."

"1 Kasım bir milat"

"Şehitlerin babaları bizim babamızdır, anneleri bizim annemizdir, evlatları bizim evlatlarımızdır" diyen Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şehit babamız döndü kulağıma eğildi dedi ki 'sizden bir şey istemiyorum, sadece bu hainlerin cezasını verin yeter.' Ben de ona cevaben söylüyorum ki Allah'ın izniyle bu vatana ihanet eden kim olursa olsun, onun cezasını vereceğiz. Bu vatana aidiyet hisseden kim olursa olsun hangi etnik mezhebi kökenden olursa olsun onu bağrımıza basacağız. Hiçbir ayrım yok, ayrıcalık yok, bütün kardeşlerimiz, Çanakkale'nin, Sarıkamış'ın çocukları eşittir, aynı aidiyet duygusuyla bu toprakların ortak sahipleridir. Kimse kimseye 'ben senden daha fazla sahibim' deme hakkına sahip değil, ama kim ihanet ederse etsin, hangi kökenden gelirse gelsin ona karşı da cevabı vereceğiz. 1 Kasım o bakımdan bir milat"

Davutoğlu, "Bütün bu yaşanan tecrübelerden sonra sizden 1 Kasım'da istikrarlı bir yönetim için tekrar 13 yıllık istikrarın devamı için oylarınızı, desteklerinizi, tabi herkes her yere istediği oyu kullanabilir bu konuda bir sınır yok, ama istikrar için tek başına iktidar olacak hükümetimize destek vermeliyiz. Bu sağlanabilirse inşallah 2023'e Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına yürürken, bütün bu kötü hesap yapanların, tuzak kuranların tuzakları boşa çıkar. Türkiye'de aydınlığa doğru yürür."  diye konuştu.

SONRAKİ HABER