için kaldı

'İstanbul’da yapılan terör saldırısı insanlık suçudur'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İstanbul’da yapılan terör saldırısı insanlık suçudur. Aynı şekilde hiçbir vicdan sahibinin onay vermeyeceği bir katliam türüdür." dedi.

F5HABER F5HABER
'İstanbul’da yapılan terör saldırısı insanlık suçudur'

SAKARYA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Yer, zaman ve hedef itibarıyla düşündüğümüzde, terörizmin Türkiye'ye çok ağır darbe vurmayı planladığı güçlü bir ihtimaldir." dedi.

Serdivan ilçesindeki bir restoranda partisince düzenlenen iftar programına katılan Bahçeli, Türk milleti ve Türkiye'nin yasta olduğunu söyledi.

Bu yılki ramazan ayını karartmak, anlam ve ruhuna kara çalmak için günahkarların mevzi aldığını, insan canından geçinen canilerin sipere yattığını belirten Bahçeli, "Ramazan var diye şiddet ertelenmemiştir. Üstelik cehennem zebanileri daha azıtmış, kudurmuş gibi oraya buraya saldırmışlardır. Terörizmin dini, milliyeti, şerefi ve herhangi bir değeri olmadığı için ramazanda da durmamış, bu kutsal ayda da duraklamamıştır." diye konuştu.

Dün akşam İstanbul'da son yılların en ağır facialarından birisinin yaşandığını anımsatan Bahçeli, "Yer, zaman ve hedef itibarıyla düşündüğümüzde, terörizmin Türkiye'ye çok ağır darbe vurmayı planladığı güçlü bir ihtimaldir." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, teröristlerin Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalini kan gölüne çevirdiğini, ülkenin dış dünyaya açılan penceresinin kırılmak, uluslararası seyahatlerin giriş-çıkış kapısının örtülmek istendiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İstanbul'da yapılan terör saldırısı insanlık suçudur. Aynı şekilde hiçbir vicdan sahibinin onay vermeyeceği bir katliam türüdür. Katillerin, kol kanat geren destekçilerinin tez elden belalarını bulmalarını niyaz ediyorum."

Bahçeli, daha sonra partililer ile basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

SONRAKİ HABER