'HDP erken seçime hazırdır'

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Eğer seçimse biz seçimden korkmuş bir parti değiliz. İster bu ay, ister önümüzdeki ay, ister kasımda erken bir seçime HDP hazırdır" dedi.

F5HABER F5HABER
'HDP erken seçime hazırdır'

ANKARA (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Parti Meclisi (PM) Toplantısının açılışında, seçim sonrasında Türkiye'nin, HDP'nin yüzde 13 oy almasıyla geleceğe dair büyük bir heyecana kapıldığını söyledi.

HDP'nin her gün büyüyeceğini de iddia eden Demirtaş, bunun için doğru bir planlama ile barışın kıymetinin halka iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bütün kampanya, dikkat ederseniz kampanya diyorum; çünkü bunu bir savaş oyunu olarak masada tezgahlayıp sahada uyguluyorlar, bütün kampanya HDP üzerinde, etrafında çevriliyor. Medyadaki borazanları, sosyal medyadaki trolleri, maaşlı tuttukları gazetecileri, peşimize taktıkları ajanları, her yerde saldırtmaya çalıştıkları, linç girişimi için hazırladıkları sivil faşist güçleri ve değnekçi olarak yanlarına aldıkları sözde milliyetçileriyle HDP'yi baraj altında bırakmak için bir kampanya yürütüyorlar. 7 Haziran öncesi de bunu yaptılar, denediler değil mi? Halk sandıkta faturayı onların önüne koydu. Eğer seçimse biz seçimden korkmuş, kaçmış bir parti değiliz. İster bu ay, ister önümüzdeki ay, ister kasımda erken bir seçime HDP hazırdır. Emin olun, halkımızı bu savaş bataklığına sürükleyen, barış bir adım yakınken, barışa uzanmak yerine her yere cenazeler gönderen bu anlayışı bu defa sandıkta bir daha doğrulamayacak şekilde gömeceğiz, inşallah."

"Ağabeyim, Kandil'de değil, IŞİD tecavüzcülerine karşı direniyor"

Demirtaş, "PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarında kardeşi Nurettin Demirtaş'ın da yaralandığı" yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Bizim teyit edebildiğimiz bir bilgi yok. Doğru olma şansı da yok çünkü ağabeyim Kandil'de değil. Evet, DAİŞ'e karşı, IŞİD tecavüzcülerine karşı direniş ordusunun içinde direniyor ama kendisinin durumu ile ilgili bir bilgim yok. Çünkü kendisi oralarda IŞİD'e karşı bedelli askerlik yapmıyor, halkının onuru için direniyor. Ölebilir de yaralanabilir de. Bunlar böylesine bir barbar ordu karşısında son derece normaldir. Herhalde böyle bir şey karşısında boyun bükebilecek halimiz de yok."

SONRAKİ HABER