için kaldı

'Hakkın ve halkın gücü tankın gücünü yenmiştir'

Başbakan Yıldırım, "Hakkın ve halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Anayasa, yasalar, hukuk şüphesiz işleyecektir. Hayat normale dönmüştür ancak demokrasi nöbeti aynen devam etmektedir." dedi.

F5HABER F5HABER
'Hakkın ve halkın gücü tankın gücünü yenmiştir'

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin açılışı ve Şehitleri Anma Programı'nda, 15 Temmuz şehitlerini bir kez daha rahmetle yad etti ve gazilere de darbe girişimi karşısında gösterdikleri kahramanlıktan dolayı şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür eden Yıldırım, "Dik duruşunuz hainlerin tuzağını bozmuştur. Bu aziz millet, sizi her daim koruyacak ve kollayacaktır. Allah sizi başımızdan eksik etmesin." diye konuştu.

Şehit ailelerine seslenen Yıldırım, "15 Temmuz akşamına kadar, o kahramanlar sizin çocuklarınızdı, şimdi artık tüm o şehitler bizim, Türk milletinin çocuklarıdır." ifadesini kullandı.

"İnsanlıktan nasibini almayanların, yanına bırakmayacağız"

Böyle kahramanlar yetiştirdikleri için şehitlerin anne, baba ve yakınlarının ellerinden öptüğünü belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Şehitlerimizin değerli eşleri, böyle yiğitlere yol arkadaşı olduğunuz için her birinizi yürekten tebrik ediyorum. Şehitlerimizin sevgili evlatları, nefes alıp verdiğiniz müddetçe gurur duyacağınız bir babaya, bir anaya sahip olduğunuz için alınlarınızdan öpüyorum. Eğer bugün, rahat nefes alıp veriyorsak, eğer bugün huzurunuzda rahatça konuşabiliyorsak, eğer bugün bağımsız, özgür, demokratik bir Türkiye'de yaşıyorsak bu hiç kuşkusuz önce Mevlam, sonra da şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimizin akan tek damla kanı bile boşa gitmemiştir, gitmeyecektir. Hepiniz müsterih olun. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız, onlara kurşun atan, bomba atan, insanlıktan nasibini almayanların yanına bunu bırakmayacağız. Aziz şehitlerimizin, isimlerini de asla ve asla unutmayacağız, unutturmayacağız."

Gölbaşı Özel Harekat, TURKSAT, Akıncılar, Genelkurmay Başkanlığı, Vatan Caddesi, Boğaziçi Köprüsü, Külliye önü ve ülkenin her yerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Medyanlara çıkın" çağrısına uyan kahramanları, milletin unutmayacağının altını çizen Yıldırım, gazilere seslenerek, "O kurşun yaralarını, o tank yaralarını, o protezleri asla gizlemeyin onlar sizin şeref madalyanızdır, onlar sizin gururunuzdur, sizler de bu milletin gururusunuz." şeklinde konuştu.

"Ülkeyi kutuplaştıran, kamplaştırmaya çalışanlar tek tek ayıklanacak"

Gazilerin ve yakınlarının bu millete emanet olduğuna dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı'mız, Başkomutan'ımızın önderliğinde, Hükümetimizin ve aziz milletimizin kararlı ve dik duruşuyla, alçak darbe girişimi püskürtülmüştür. Hakk'ın ve halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Anayasa, yasalar, hukuk şüphesiz işleyecektir. Hayat normale dönmüştür ancak demokrasi nöbeti aynen devam etmektedir. Yüksek Askeri Şura çalışmalarını tamamladık. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki asker kılığına girmiş FETÖ unsurlarını temizledik".

Yıldırım, daha da güçleneceklerini, ordu ve ülkenin güvenliği için gereken çalışmaları yapacaklarını, reformlarla Türkiye'yi hızlı şekilde toparlayacaklarını ve 2023 hedeflerine kararlı şekilde ilerleyeceklerini vurgulayan Yıldırım, Kürt ile Türk'ün arasına giren teröristlerin, Sünni ile Alevi'nin arasına giren tahrikçilerin tek tek temizleneceğini, ülkeyi kutuplaştıran, gerginleştiren, kamplaştırmaya çalışanların da tek tek ayıklanacağını bildirdi.

"Haine hoşgörü gösteren haindir"

Darbenin başarısız olmasıyla hayalkırıklığı yaşayanların ne dediğini umursamadıklarını dile getiren Yıldırım, "Bu devlet, bu millet her zaman destan yazmıştır, her zaman tarih yazmıştır, tarih yazmaya, dünyayı, Türkiye'yi, geleceği şekillendirmeye devam edeceğiz. Dostla düşmanı ayırt edeceğimiz günlerden geçiyoruz. Mısır'a, Suriye'ye yaptıklarını Türkiye'ye de yapmak isteyenlere geçit vermedik, vermeyeceğiz. Darbecilere arka çıkanlar, darbecilere göz kırpanlar, darbeciler kadar alçaktır. Haine hoşgörü gösteren haindir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, 79 milyonun barış, kardeşlik, dayanışma ve özgürlük içinde geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğini, bu yolda hiçbir engel tanımadıklarını, engellere de hoşgörüyle yaklaşmadıklarını belirterek, "Dostluğumuz değerli, öfkemiz şiddetlidir. Bize dost eli uzatanların, elini sıkarız ama bize maşa uzatanların maşasını da o maşayı tutanın da elini kırarız." dedi.

Beştepe Kültür Merkezi'nin de hayırlı olmasını temenni eden Yıldırım, faaliyete geçtiği günden beri milletle devleti buluşturan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin, 15 Temmuz'da millet tarafından şefkatle kucaklandığını ve var olduğu sürece, millet tarafından korunacağını söyledi. Yıldırım, "Külliyesine, Başkomutanı'na, Cumhurbaşkanı'na, Hükümetine, milletine sahip çıkan bu kahramanları bir kez daha tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Muhabir: Yıldız Aktaş

SONRAKİ HABER