için kaldı

'Demirtaş eski Türkiye'nin sözcülüğünü üstlendi'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Selahattin Demirtaş, eski Türkiye'nin sözcülüğünü üstlendi" dedi.

F5HABER F5HABER
'Demirtaş eski Türkiye'nin sözcülüğünü üstlendi'

KAYSERİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Develi'deki Elbiz Park'ta AK Parti ilçe teşkilatınca düzenlenen öğle yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Millet için gece gündüz çalıştıklarını, milletin kendilerine "yürü" dediğini ve rotalarını milletin çizdiğini söyleyen Akdoğan, millet ne derse AK Parti'nin onu yaptığını belirtti.

Akdoğan, yeni bir seçime gidildiğini, bu seçimin Türkiye'nin geleceğini etkileyeceğini vurguladı. 

Bu yüzden bütün vatandaşlara 8 Haziran'ı düşünerek oy vermeleri yönünde çağrıda bulunan Akdoğan, "8 Haziran'da nasıl bir Türkiye, nasıl bir hükümet görmek istiyorlar? Tek başına, güçlü, güven veren, ayakları yere basan, Türkiye'ya aydınlık bir gelecek sunacak bir iktidar mı görmek istiyorlar yoksa çok parçalı, zayıf, muktedir olmayan bir iktidar mı görmek istiyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, uzun zamandır AK Parti'nin şahsında millet ve milletin iradesiyle kavga edildiğini ifade ederek, milletin iradesinin yönetime yansımamasının istendiğini vurguladı.

"Asıl bizim dediğimiz olsun" diyen birtakım odaklar olduğunu dile getiren Yalçın Akdoğan, bu odakların bir vesayet düzeni kurmak istediğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, AK Parti'nin, "milletin dediğini yaptığından" çok rahatsız olunduğunu kaydederek, "(Bu AK Parti'yi bir şekilde devirmemiz lazım) diyorlar. Bunun için çok oyunlar oynandı, kumpaslar kuruldu, sabotajlar yapıldı. Her yolu denediler, bir şekilde AK Parti'yi nasıl devirebiliriz? Amaç, o vesayet düzenine Türkiye'yi geri götürmek" diye konuştu.

"İktidara çelme takmanın peşindeler"

Bir kaos planının oynandığına da dikkati çeken Akdoğan, şöyle devam etti:

"Eski Türkiye'nin her şeye karşı çıkan bir statüko bloku var. CHP, MHP o statüko blokunun içindeydi, şimdi HDP de ona katıldı. Selahattin Demirtaş, eski Türkiye'nin sözcülüğünü üstlendi, kendi varlığına da karşı olan, Çözüm Süreci'nde her türlü sabotajı yapan o eski Türkiye'nin statüko blokuna gönüllü olarak katıldılar ve kendilerini kullandırtıyorlar. Amaç, Türkiye'de güçlü bir iktidar kurulmasını engellemek ve Türkiye'yi bir kaosa sürüklemek. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Çok büyük mücadelelerle milletimiz çok büyük kazanımlar elde etti. Türkiye üç kat büyüdü. İktidara çelme takmanın peşindeler."

Yalçın Akdoğan, ekonomik, siyasi ve demokratik istikrarın çok önemli olduğunu belirterek, AK Parti varsa yeni anayasa, yeni Türkiye ile Çözüm Süreci'nin olacağına işaret etti. Bu yüzden 7 Haziran'ın çok önemli olduğunu vurgulayan Akdoğan, milletle aydınlık geleceğe doğru bir yol alacaklarını sözlerine ekledi.

SONRAKİ HABER