için kaldı

'Biz mazlumun kimliğini sormuyoruz'

-Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Herkes üç maymunu oynuyor. Hangi ülke kaç mülteci aldı? Aldıkları da ya mühendistir ya doktordur, seçerek alıyorlar. Biz, mazlumun kimliğini, etnik kökenini ve mezhebini sormuyoruz" dedi.

F5HABER F5HABER
'Biz mazlumun kimliğini sormuyoruz'

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "En son Yemen'de yaşananları görüyorsunuz. Bunlar dirayetsiz ülkelerin tavırlarının, tavırsızlıklarının sonucudur, sorumsuz ülkelerin ateşe benzin dökmesinin bir sonucudur. Müslüman'ın Müslüman'ı katletmesidir, Sünni, Şii diye birileri tarafından bölünmeye çalışılmasının bir sonucudur" dedi.

Akdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde, AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen "Bu Çaresizliğe 'Dur' De" başlıklı Suriyelilere yardım projesindeki konuşmasında, "Kardeşlerimiz çaresiz değil, çare sizlersiniz, çare bizleriz ve Türkiye" ifadesini kullandı. 

Türkiye'nin, dünyanın neresinde bir mazlum varsa yardım elini uzattığını belirten Akdoğan, "Sizler bugün ensar oldunuz, yaptığınız yardımlarla muhacire, göçmenlere, mültecilere yardım elini uzatıyorsunuz" diyerek, siyasetin anlamının bu olduğunu ifade etti.

Akdoğan, bugüne kadar Türkiye'nin 5,5 milyar dolar yardım yaptığını, 2 milyon Suriyelinin ülkede ağırlandığını vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Herkes üç maymunu oynuyor. Bakın, hangi ülke kaç mülteci aldı? Aldıkları da ya mühendistir ya doktordur, seçerek alıyorlar. Menfaatleri için alıyorlar. Biz, mazlumun kimliğini sormuyoruz, etnik kökenini ve mezhebini sormuyoruz. Kim olursa olsun darda kalan, zorda kalan yardım elimizi uzatıyoruz. Bu ahlaki bir duruştur. Birileri diyor ki, 'niye yardım ediyorsunuz?' Bu, insanlığın testidir, insanlık sınavıdır. Bu bizim aynaya baktığımız zaman kendimizden utanmamamız için yapmamız gereken vicdani ve ahlaki bir görevdir. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Herkes konuşsun seyirci kalsın, biz yardım elimizi uzatacağız."

- "Bunlara biz 'dur' demek durumundayız"

Suriye meselesinin, süper güçlerin çekişmesine kurban edilen bir mesele olduğuna işaret eden Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Ortadoğu'nun bugün kan gölüne döndüğünü, Suriye'de yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini söyledi. 

SONRAKİ HABER