için kaldı

'Biz birileri gibi sadece slogan milliyetçiliği yapmıyoruz'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Biz birileri gibi sadece slogan milliyetçiliği yapmıyoruz" diye konuştu.

F5HABER F5HABER
'Biz birileri gibi sadece slogan milliyetçiliği yapmıyoruz'

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Biz ecdadın izini sürerken, medeniyetimizin değerlerini takip ederken, birileri gibi kabuk milliyetçiliği yapmıyoruz, birileri gibi sözde milliyetçilik yapmıyoruz, birileri gibi sadece slogan milliyetçiliği yapmıyoruz" diye konuştu. 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) "Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza" sloganıyla 3 ülkede tamamladığı projelerin toplu açılışı Ordu'da gerçekleştirildi. 

Kurtulmuş, Atatürk Parkı'ndaki törende yaptığı konuşmada, TİKA'nın Türkiye'nin yükselen değerlerinden biri olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin TİKA vasıtasıyla dünyanın her yerinde atalarının izini sürdüğünü vurgulayan Kurtulmuş, şu ana kadar dünyanın farklı bölgelerinde atalarına ait eserleri onardıklarını, bundan sonra da onarmaya devam edeceklerini ifade etti.

TİKA vasıtasıyla onarılan eserlerden örnekler veren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Biz ecdadın izini sürerken, medeniyetimizin değerlerini takip ederken, birileri gibi kabuk milliyetçiliği yapmıyoruz, birileri gibi sözde milliyetçilik yapmıyoruz, birileri gibi sadece slogan milliyetçiliği yapmıyoruz. Nerede atalarımız varsa, nerede iz sürmüşlerse o izi bulup çıkarıyor, o izin arasından, o izleri biz de sürüyoruz. Çünkü bu toprakların adı Anadolu'dur. Bu topraklar ana kucağı gibidir. Bu topraklarda ırkçılığa yer yoktur. Bu topraklardaki milliyetçilik herkesi aynı milletin evladı olarak kabul eder. Gürcü'ye, Çerkez'e Arnavut'a, Yunanistan kökenliye de yol açar. Bu topraklar Kürt kardeşlerimize de kucak açar. Sultan Alpaslan'dan beri bu toprakların adı Anadolu'dur, gelen herkesi kucaklamıştır. Onun için biz kabuk milliyetçiliğiyapmıyoruz."

"Herkes atalarımızı rahmetle anıyor"

Kurtulmuş, TİKA sayesinde kendisinin de bir şey öğrendiğini belirterek, "Nereye gidersek gidelim kimse atalarımızın arkasından 'bunlara yazıklar olsun' demiyor. Nereye gittiysek hala atalarımızı hayırla yad ediyorlar. Hala 'sizin atalarınız burada ne güzel iş yaptı' diyorlar. Hala o ataların torunları olarak sizlerden bir şeyler bekliyorlar. Sorumluluğunuz sadece Ordu ve Türkiye'den ibaret değildir. Dünyanın her yerinde, nerede Türk varsa, nerede Müslüman varsa onların hepsinin sorumluluğu da Türkiye'nin omuzları üzerindedir. Her yerde, Filistin'de, Gazze'de, Pakistan'da, herkes 'Osmanlı'dan, Türk'lerden Allah razı olsun' diyor" diye konuştu. 

Kurtulmuş, konuşmasının ardından TİKA vasıtasıyla yapılan Batum'daki engelliler eğitim merkezi, Filistin'deki Türk okulu ve Saraybosna'daki ilköğretim okulunun açılışını gerçekleştirdi. 

Öte yandan, açılış öncesi Gürcistan Folklor Ekibi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı sahne alırken, "Dombra" şarkısıyla Türkiye'de ilgi toplayan Nogay Ozanı Aslanbek Sultanbekov da kısa bir konser verdi.

Açılış programı sanatçı Orhan Hakalmaz'ın seslendirdiği türkülerle sona erdi.

SONRAKİ HABER