için kaldı

'Bilmiyorlar ki Sultan Alparslan'ın ahfadı teslim olmaz'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cizre'deki terör saldırısına dair, "Bilmiyorlar ki Sultan Alparslan'ın ahfadı teslim olmaz; anlamıyorlar ki ecdadın emanetleri, Türk asırlarının eserleri bombayla silinemez." dedi.

F5HABER F5HABER
'Bilmiyorlar ki Sultan Alparslan'ın ahfadı teslim olmaz'

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör saldırının, menfur ve hayasız bir suikast olduğunu ve Türk milletinin tamamını hedef aldığını belirterek, "Akan kan hepimizindir, acı ve hüzün hepimizin ocağındadır. Bilmiyorlar ki Sultan Alparslan'ın ahfadı teslim olmaz; anlamıyorlar ki ecdadın emanetleri, Türk asırlarının eserleri bombayla silinemez." ifadesini kullandı.

Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ağustos ayının zaferlerin tacı ve kalpgahı olduğunu belirtti.

Türk milletinin, tarih boyunca kazandığı zaferlerin ağustos ayının bağrına oya gibi işlediğini ifade eden Bahçeli, 26 Ağustos 1071'de Anadolu'nun yurt olarak belirlendiğini, bu toprakların cesaretle ve hak edilerek fethedildiğini hatırlattı.

Yine ağustosta Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık ve Mohaç zaferlerinin kazanıldığını anımsatan Bahçeli, bu zaferlerle tarihe istikamet çizildiğini ve insanlığın yatağının değiştirildiğini aktardı.

26 Ağustos 1922'de ise büyük bir taarruzla, vatanın işgalcilerden temizlendiğini, esaret planlayanların inançla silinip süpürüldüğünü, Türk milletinin muzaffer olduğunu belirten Bahçeli, Türkiye'nin, Türk zaferlerinin ilelebet payidar kalacağı bir mükafat olduğuna işaret etti.

"Menfur ve hayasız suikast Türk milletini hedef almıştır"

Bahçeli, şükür, fetih ve taarruz ruhunun hala canlı olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Ne var ki Malazgirt'te yenildiklerini zannettiklerimiz hala silah başındadır. Denize döküldüklerini düşündüklerimiz cinayet nöbetindedir. Bizans'ın kanlı mirasçıları, yedi düvelin zamane ve zalim uşakları her fırsatta saldırmakta, Türk milletinden intikam alma yarışındadır. Bugün Cizre'de vatan ve millet düşmanları 11 polisimizi şehit ettiler. 3'ü sivil, 75'i polis olmak üzere 78 kardeşimizi yaraladılar. Bu menfur ve hayasız suikast Türk milletinin tamamını hedef almıştır. Akan kan hepimizindir, acı ve hüzün hepimizin ocağındadır. Bilmiyorlar ki Sultan Alparslan'ın ahfadı teslim olmaz; anlamıyorlar ki ecdadın emanetleri, Türk asırlarının eserleri bombayla silinemez. Akan kan hepimizindir, acı ve hüzün hepimizin ocağındadır. İmanla yapılan ihanetle asla yıkılamaz. Bu topraklar Türk vatanıdır. Hiçbir güç ve emel bu gerçeği değiştiremeyecektir. Güvence Mehmetlerden Fatih çıkaran muazzam iradedir."

Cizre'deki terör saldırısında şehit olanlar Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Bahçeli, ecdadı da şükran, minnet ve rahmetle yad ettiğini kaydetti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bin yıldır üzerine bastığımız vatan topraklarına leke sürdürmeyeceğiz, bir olacağız, kardeş olacağız, milli varlığı sonuna kadar koruyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

SONRAKİ HABER