'21 Yüzyılın Türkiyesinde darbeler olmamalı'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaşanan bütün darbelerin ülkeyi geriye götürdüğünü belirterek, "21 Yüzyılın Türkiyesinde darbeler olmamalı, o dönemi artık kapatmalıyız." dedi.

F5HABER F5HABER
'21 Yüzyılın Türkiyesinde darbeler olmamalı'

AMASYA (AA) -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaşanan bütün darbelerin ülkeyi geriye götürdüğünü belirterek, "21 Yüzyılın Türkiyesinde darbeler olmamalı, o dönemi artık kapatmalıyız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merzifon Belediyesi'nin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı toplumun her kesiminin mücadele ettiğini söyledi.

Türkiye'de yaşanan bütün darbelerin ülkeyi geriye götürdüğünü anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bir darbe girişimi yaşadık 15 Temmuz akşamı, hep beraber mücadele ettik. Grubu bulunan 4 siyasi parti, parlemento bombalanırken parlemento da görev yaptılar. Ortak mücadele ettik, vatandaşlarımız sokağa çıktılar, tankın üstüne çıktılar ve darbeyi el birliğiyle püskürttük. 21 Yüzyılın Türkiyesinde darbeler olmamalı, o dönemi artık kapatmalıyız. Artık biz kendi özgür irademizle kendimiz yönetmeyi bilmeliyiz. Darbecilerin gelip yönettiği Türkiye bizi her zaman geriye götürmüştür. Her darbeden sonra Türkiye ağır bedeller, ağır faturalar ödemiştir. En ağır faturaları ödeyen partinin genel başkanıyım, darbelerden sonra bizim genel başkanlarımız hapse atılmıştı. Bizim mal varlıklarımıza ve arşivlerimize el konulmuştu, dolayısıyla darbelerin ne tür sorunlar yarattığını en iyi biz biliyoruz. O nedenle hep beraber tam demokrasi demeliyiz, ne darbe ne dikta tam demokrasi demeli ve demokrasiyi savunmalıyız."

"Demokrasi herşeyden önce düşünmektir, demokrasi geleceği sorgulamaktır, demokrasi geçmişi iyi bilmektir." diyen Kılıçdaroğlu, "Geçmişi iyi bilirsek geleceği daha iyi inşa ederiz, geçmişi bilirsek aynı hataları tekrar etmeyiz. Düşünmenin yolu okumaktan ve sorumlu siyasetten geçer. Ne demek sorumlu siyaset, hata yaptığı zaman öz eleştiri yapmayı bilmekten ve hata yaptım kusura bakmayın demekten geçer. Sorumlulukla siyaset arasında çok önemli bir bağlantı vardır, eğer siz sorumluysanız gereğini yerine getireceksiniz. Yanlış yaptıysanız hesabını vereceksiniz." şeklinde konuştu.

'Eğer terör konusunda birlik olursak biz bu sorunu çözeriz'

Artvin'de konvoyuna yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın cenazesine katıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Şehit babasının bana dediği; 'Biz bu acıyı yaşadık, başka anne ve babalar bu acıyı yaşamasın,' Eğer terör konusunda birlik olursak, beraber mücadele edersek, ortak aklı egemen kılarsak emin olun biz bu sorunu çözeriz. Elin oğlu bu sorunu çözüyor da koskoca Türkiye Cumhuriyeti neden çözmesin? Bunun mücadelesi vermek zorundayız." ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER