'2023 sözleşmesi hazırlıyoruz'

Başbakan Davutoğlu, "Seçim beyannamemiz yayınlandığında göreceksiniz, biz bir '2023 sözleşmesi' hazırlıyoruz" dedi.

F5HABER F5HABER
'2023 sözleşmesi hazırlıyoruz'

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Biz hem şeytan taşladık hem tavaf ettik. Hem şerri def eyledik hem hayra 'hoşgeldin' dedik. Bundan sonra da nerede bir hayır varsa onu fetih yolunda yürüyeceğiz, nerede önümüze bir şer gelirse ona karşı kaya gibi dimdik duracağız ve onu def edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"İstiklal orduları omuz omuza yürürken hangi kompozisyon söz konusuysa AK Parti grubunda o var" diyen Davutoğlu, "Kim ne kumpas kurarsa kursun, kim ne yaparsa yapsın bilsinler ki biz hep burada kalacağız çünkü bu milletin davası yürümeye devam edecek" dedi.

-"2023 sözleşmesi hazırlıyoruz"

Davutoğlu, "Seçim beyannamemiz yayınlandığında göreceksiniz, biz bir '2023 sözleşmesi' hazırlıyoruz. '1923 sözleşmesi'nde cumhuriyet inşa edildiği gibi '2023 sözleşmesi' ile inşallah, yükselen küresel bir güç olarak yeni Türkiye'nin inşasının temelleri atılacak" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben üç dönem milletvekilliğini tamamlamış olacak olan bu asil kardeşlerimize, dava arkadaşlarımıza bir kez daha bütün AK Parti Grubu adına, vefat etmiş olan kardeşlerimizin maneviyatları adına da milletimiz adına da teşekkür ediyorum. Gerçek bir vakar, edep ve ahlak dersi verdiler. Bir teki dahi bu iradeyi tartışmadı, bir teki dahi çıkıp şahsi hesap içine girmedi."

-"23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne verebiliriz"

Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına da değinen Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, bir televizyon mülakatında diyor ki 'En büyük hayalim başbakan olmak.' Bakınız, 'hayalimiz iktidar olmak demiyor' veya 'hedefimiz iktidar olmak' demiyor. Meselesi şahsi, olacak olacak kendisi başbakan olacak. Eğer çok arzu ediyorsa, 23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne verebiliriz" dedi.

SONRAKİ HABER