'10 Temmuz dışında hiçbir kurultay tarihini tanımıyoruz'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "10 Temmuz'daki Olağanüstü Büyük Kurultayda hem tüzüğümüzü değiştirecek hem de seçim yapacağız. Bunun dışında hiçbir kurultay tarihini tanımıyoruz." dedi.

F5HABER F5HABER
'10 Temmuz dışında hiçbir kurultay tarihini tanımıyoruz'

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "10 Temmuz'daki Olağanüstü Büyük Kurultayda hem tüzüğümüzü değiştirecek hem de seçim yapacağız. Bunun dışında hiçbir kurultay tarihini tanımıyoruz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, "10 Temmuz'daki Olağanüstü Büyük Kurultayla hem tüzüğümüzü değiştirecek hem de seçim yapacağız. Bunun dışında hiçbir kurultay tarihini tanımıyoruz." dedi.

Bahçeli, "İçimizden dışımızdan ne kadar müfteri ne kadar paralel virüs, yazar çizer artığı, uzman yorumcu ve kiralanmış köşe yazarı, sermaye beslemesi, doğrusu ve rotası şaşmış çevre varsa hep bir ağızdan bize çamur attılar. Sağ olsunlar günahlarımızı da almayı başardılar. Sırf Olağanüstü Büyük Kurultayın yapılmaması karşılığında inandıklarımızdan ödün verdiğimiz iddiası alçak bir tezvirat, ülkücü ahlak ve adanmışlığı yok sayan edepsizliktir." ifadesini kullandı.

MHP'nin daha da tartışılıp yıpratılmasının önüne geçmek amacıyla Olağanüstü Büyük Kurultay tarihini 10 Temmuz 2016 Pazar günü olarak belirlediklerine işaret eden Bahçeli, Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin "adaletsizliği teyit ettiğini; haksızlığa ve yandaşlığa imza attığını" öne sürdü.

Bahçeli, "Paralel ve yandaş kuşatmasına alınmış yargının bu haliyle ve bu tablosuyla adım atacak mecalinin kalmadığı ortadadır. Adaletin kalan izleri de Rize'de çay tarlasında silinmiş, Kırşehir'de Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur." ifadelerini kullandı.

"Terörle sonuna kadar mücadele bekliyoruz"

Bahçeli, "Sayın Erdoğan'dan ve AKP hükümetinden terörle müzakere ve mütareke değil, sonuna kadar mücadele bekliyor, şayet bu olursa samimi desteğimizi muhafaza edeceğimizi açık yüreklilikle duyuruyorum." dedi.

Devlet Bahçeli, "Başkanlık dayatması, yeni bir sistem zorlaması ters tepecek, muhataplarını şimdiden uyarıyorum, alayını mahcup ve perişan edecektir." şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER