Ege'nin iki yakası Selanik'te buluşuyor

İzmir-Selanik arasında ticaret köprüsü kurulması için çaba sarf eden Türk ve Yunan ihracatçılar, eylül ayında Selanik'te düzenlenecek Selanik Enternasyonal Fuarı'nda buluşacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ege'nin iki yakası Selanik'te buluşuyor

Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan açıklamaya göre, 10-18 Eylül tarihlerinde kapılarını 81. kez açacak Selanik Enternasyonal Fuarı'nda, Türkiye Milli Katılım Organizasyonu da yer alacak.

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, 2016 yılında Yunanistan ile Türkiye'nin ticari ilişkilerinin gelişmesi için yoğun bir çaba gösterdiklerini, Yunanistan'ın en büyük ve prestijli ticaret fuarı konumunda olan ve ortalama 200 bin kişi ziyaret ettiği Selanik Enternasyonal Fuarı'na katılarak bu süreci taçlandırmak istediklerini bildirdi.

Yılda 26 milyon turist ağırlayan Yunanistan'a 80 sektörde ihracat yapmanın mümkün olduğunu dikkati çeken Ünlütürk, "2014 yılında 6 milyar dolar seviyesinde olan iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 10 milyar doları geçecek potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER