Bolu Dağı'nda kar ve sis ulaşımı yavaşlattı (2)

KAR ETKİSİNİ ARTIRDI

F5HABER F5HABER
Bolu Dağı'nda kar ve sis ulaşımı yavaşlattı (2)

KAR ETKİSİNİ ARTIRDI

Bolu Dağı'nın D-100 karayolu ve TEM yolu geçişlerinde kar akşam saatlerine doğru etkisini artırdı. Sürücüler, yer yer zeminde biriken kar nedeniyle zorlandı. Karayolları ekipleri, yol güzergahları üzerinde kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Bolu Dağı'nda bulunan Karayolları İşletme Şefliği'nden tuz yüklü iş makineleri hazır bekletildi. Bolu Dağı'nda önlemlerini artıran trafik ekipleri de sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyardı.

KIŞ TEDBİRLERİ KONUŞULDU

Öte yandan İstanbul -Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı'nda alınacak kış tedbirleri, Bolu ve Düzce Valilerinin katıldığı toplantıda masaya yatırıldı. Bolu Dağı Polis Evi'nde gerçekleştirilen toplantıya Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, iki kentin emniyet, jandarma, karayolları ve AFAD yetkilileri katıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Vali Aydın Baruş, sürücüleri kış lastiği takmaları ve acil durumlarda sol şeridi boş bırakmaları konusunda uyararak şöyle dedi:

"Ülkemizin ulaşım ağının can damarlarından olan D-100 Karayolu ve Bolu Dağı Tüneli mevkiinde alınacak tedbirleri görüştük. Bu tedbirler kapsamında yollarımızın 24 saat ulaşıma açık tutulması için çalışma yapılıyor. Trafik, jandarma ve karayolları ekiplerimiz 24 saat görev başındalar. Acil durumlarda çekici hizmetlerinin sağlıklı verilmesi için de her türlü tedbiri aldık. Özellikle kar yağışı ve buzlanmanın olduğu gece saatlerinde sürücülerimiz mümkün olduğunca yola çıkmasınlar. Acil çıkmaları gerekiyorsa araçlarında kış lastiği takılı olarak yola çıksınlar. Zincir, takoz ve çekme halatı gibi acil durumlarda kullanacakları malzemeleri mutlaka araçlarında bulunsun. Sürücülerimiz lütfen sol şeridi acil durumlarda açık bulundursunlar."

VALİ DAĞLI: GÜNDE ORTALAMA 55 BİN ARAÇ GEÇİYOR

Düzce Valisi Zülkif Dağlı ise Bolu Dağı'nı kullanacak sürücülerin trafik ekiplerinin talimatlarına uymaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Zorlu kış koşullarında bu yol güzergahında zaman zaman kapanmalar olabiliyor. Bu yol Ankara ile İstanbul arasındaki günlük 55 bin civarında aracın geçtiği önemli bir artel durumunda. Burada artık yıllardır gelenekselleşen ve arkadaşlarımızın tecrübe kazandığı bir yol. Yol kapanmalarının olduğu zamanlarda da arkadaşlar bu konuda tecrübeli. Umarım bir olumsuzluk olmadan bu kış şartlarını geçireceğiz. Araçlarda özellikle kış lastiğinin bulunması büyük önem arz ediyor. Sürücülerin trafik ekiplerinin uyarılarına ve talimatlarına uymaları gerekiyor" dedi.

(DHA - Mutlu YUCA)
SONRAKİ HABER