için kaldı

Ankara'daki İş Dünyası, Yabancı Misyon Temsilcilikleri İle Buluştu

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, demokratik paketle ilgili olarak, "Ne mutlu ki Türkiye son on yılda özellikle demokratik reformlarda çok büyük bir yol kat etti ve gelişen demokrasimize paralel olarak ekonomide üst üste rekorlar kırdık. Şunu çok iyi biliyoruz ki, ekonomi ve demokrasi birbirinin ayrılmaz parçası. Güçlenen ekonomiyi eğer demokratik reformlarla desteklemezseniz...

F5HABER F5HABER
Ankara'daki İş Dünyası, Yabancı Misyon Temsilcilikleri İle Buluştu

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, demokratik paketle ilgili olarak, "Ne mutlu ki Türkiye son on yılda özellikle demokratik reformlarda çok büyük bir yol kat etti ve gelişen demokrasimize paralel olarak ekonomide üst üste rekorlar kırdık. Şunu çok iyi biliyoruz ki, ekonomi ve demokrasi birbirinin ayrılmaz parçası. Güçlenen ekonomiyi eğer demokratik reformlarla desteklemezseniz, kalıcı kazanımlar elde etmek mümkün olmuyor. Bu yüzden Pazartesi günü Türkiye'nin demokratik tarihinde çok önemli bir adım daha attık, yıllarca konuşulması bile tabu olan pek çok konunun üzerine korkmadan gittik" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın himayelerinde Ankara iş dünyası ile Ankara'da görev yapan yabancı misyon temsilcilerinin bir araya geldiği resepsiyona, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve yabancı misyon şefleri ile temsilcileri katıldı.

Bakan Yardımcısı Sever, Ankara'nın sanayisi, üretimi, teknolojisi, ihracatı ile öne çıktığını ifade ederek, Ankara'nın Türkiye'nin 7,1 milyar dolar ihracat ile en çok ihracat yapan 5. şehri olduğunu söyledi.

Ankara'nın savunma sanayisine ev sahipliği yaptığını da aktaran Sever, "Ne mutlu ki Türkiye son on yılda özellikle demokratik reformlarda çok büyük bir yol kat etti ve gelişen demokrasimize paralel olarak ekonomide üst üste rekorlar kırdık. Şunu çok iyi biliyoruz ki, ekonomi ve demokrasi birbirinin ayrılmaz parçası. Güçlenen ekonomiyi eğer demokratik reformlarla desteklemezseniz, kalıcı kazanımlar elde etmek mümkün olmuyor. Bu yüzden Pazartesi günü Türkiye'nin demokratik tarihinde çok önemli bir adım daha attık, yıllarca konuşulması bile tabu olan pek çok konunun üzerine korkmadan gittik" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı demokrasi paketinin ne ilk ne de son olacağını söyleyen Sever, 2023 yılı hedeflerini hatırlattı.

Sever, 2002 yılından 2012 yılına kadar geçen on yıl içinde ekonomideki gelişmelerden bahsederek, 2023 yılında kişi başına geliri 25 bin dolara çıkarma hedefine ulaşacaklarını belirtti.

19 ülke ile Serbest Ticaret Anlaşması imzaladıklarını kaydeden Sever, "Gümrük Birliği kapsamında Avrupa Birliği'nin Serbest Ticaret Anlaşması imzalamış olduğu ülkelerle müzakerelerin tamamlanması noktasında Avrupa Birliği üyesi dostlarımızdan daha fazla destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise, Ankara iş dünyası hakkında bilgi verdi. 5 bin üyesi ile Ankara Sanayi Odası'nın Türkiye'nin ilk üç odalarından biri olduğunu ifade eden Özdebir, 2023 yılında Ankara'yı ileri teknoloji ürünlerin üretildiği ve ticaretin yapıldığı bir şehir haline getirmek istediklerini kaydetti. Özdebir, "Ankara bu konuda büyük yol kat etti. Ankara özellikle sanayi üretiminde elektrikli cihaz, elektrik dağıtım cihazları, savunma sanayi, traktör üretimi, motorlu taşıtlar üretimi, havacılık sanayinde oldukça büyük mesafe kaydetti. Bugün havada uçan bindiğimiz ticari uçakların hepsinde Ankara'da üretilmiş bir ürün vardır. Ankara'nın bu özelliğini son açıklanan ihracat rakamlarında da görüyoruz. Ankara'nın ihracatında geçen yıla göre yüzde 33'lük artış var" şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER