Erzrum'da Zafer Bayramı kutlandı

ERZURUM'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü son günlerde görülen terör olayları nedeniyle buruk, tepki ve gözyaşları ile kutlandı.

F5HABER F5HABER
Erzrum'da Zafer Bayramı kutlandı

ERZURUM'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü son günlerde görülen terör olayları nedeniyle buruk, tepki ve gözyaşları ile kutlandı.

Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törenler, Hastaneler Caddesi'nde devam etti. Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sekmen ve 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, törene katılan asker ve törenleri izleyenlerin bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında PKK terör örgütü ve paralel yapıyla mücadele edileceği vurgulandı.

Günün anlamını belirten konuşmaların ve şiirlerin okunması ardından askeri geçiş töreni düzenlendi. Bedensel engelli 29 yaşındaki Yasin Karbuz'un, asker kıyafeti ve sırtında Türk bayrağıyla ile resmi geçit yürüyüşüne katılması izleyenlerden alkış aldı.

Bu arada bazı vatandaşlar iki gün önce törenlerin iptal edildiği haberleri çıktığını, yetkililerin bu tutumu yüzünden törenlere katılımın az olduğunu söyledi. Bu vatandaşlar, "Nene Hatun'un torunları olarak bugün yaşananlara çok üzülüyoruz. Bu vatanı, milleti seven herkes bugün benim gibi bayrağını alıp buraya gelmeliydi. Ordumuza askerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Törende duygulanıp gözleri yaşaran ve sık sık ellerini açarak dua okuyan yaşlı bir kadın ise ismini soran gazetecilere, "Adımın bir önemi yok. Benim annem 93 harbini yaşamış ve bizlere oturup yaşadıklarını her anlattığında hüngür hüngür ağlıyordu. Bugün buraya askerimize ve polisimize dua okumak için geldim. Allah bu devlete zeval vermesin. Ne yazık ki şimdi gençlik bu konuda çok cahil kalmış, bunları bilmiyor" diye konuştu.

Törenlerin yapıldığı ve hemen protokolün önündeki bir ağacın ikiye ayrılması korkuya neden oldu. Polis, ağacın altında bekleyenleri uzaklaştırdı ve yanına kimseyi yaklaştırmadı. Tören geçişinde ağacın düşme olasılığına karşılık polisler hazır bekledi.

(DHA - Turgay İPEK)
SONRAKİ HABER