Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

ÇANAKKALE'de 30 Ağustos Zafer Bayramı, çelenk koyma ve resmi geçit töreniyle kutlandı. Protokolün ve halkın ilgi göstermediği kutlamalar sönük geçti.

F5HABER F5HABER
Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

ÇANAKKALE'de 30 Ağustos Zafer Bayramı, çelenk koyma ve resmi geçit töreniyle kutlandı. Protokolün ve halkın ilgi göstermediği kutlamalar sönük geçti.

İlk tören saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Çanakkale Vali Vekili Saim Eskioğlu, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu ile Çanakkale Belediye Başkan Vekili Ramazan Etik, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. CHP Milletvekili Muharrem Erkek ile MHP Milletvekili Kürşat Tuna'nın da katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla resmi tören sona erdi.

ALTERNATİF TÖREN DÜZENLEDİLER

Daha sonra alana gelen CHP ve Vatan Partisi ile Türkiye Yardımseverler Derneği yöneticileri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Alternatif çelenk töreni düzenleyen CHP'nin Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, "Emperyalizme karşı dünyada eşi benzeri görülmeyen, özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna, yokluk, yoksulluk içerisinde yazılmış böylesi bir destan yeryüzünde yoktur. Bu destan yazılırken, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla yola çıkan, onun için bağımsızlığını ve özgürlüğünü elde eden bu halk o gün Meclisini açık tutuyordu. O gün Meclis, her türlü verilen mücadelede halkıyla birlikte mücadele ediyordu. Ne yazık ki bugün özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın mabedi olan TBMM tatilde" diye konuştu.

İKİNCİ TÖREN KORDON BOYUNDA YAPILDI

Kordon boyundaki Kayserili Ahmetpaşa Caddesi'nde saat 10.30'da başlayan ikinci törende ise, Vali Vekili Eskioğlu, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Gündoğdu ile Belediye Başkan Vekili Etik, halkın ve askerlerin bayramını kutladı. Ancak halkın kutlamalara katılımının az olması dikkat çekti. Protokol tribününde ise birçok koltuk boş kaldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli Deniz Binbaşı Mustafa Karakaya, Türk tarihinin çok parlak zaferlerle dolu olduğunu belirterek, "Yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine de yeni bir yön vermiş olan bu kadar kesin sonuçlu ve etkili başka bir meydan muharebesi olmamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugünde milletinden aldığı güç ile milletinin emrinde, kendisine verilecek her türlü görevi yerine getirmeye ve gerektiğinde yeni 30 Ağustoslar'ı yaratmaya her zaman hazırdır" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları askeri araçlar, askerler ve gazilerin katıldığı resmi tören geçişiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ)
SONRAKİ HABER