BBP Genel Başkanı Destici: “Kandil imha edilmeli”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "PKK ile ciddi bir mücadele veriliyorsa, hava saldırıları ile bu iş bitmez. Mutlaka tankların o Kandil'e girmesi lazım, havan toplarının girmesi lazım, bir kere Kandil'in imha edilmesi lazım" dedi.

F5HABER F5HABER
 BBP Genel Başkanı Destici: “Kandil imha edilmeli”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "PKK ile ciddi bir mücadele veriliyorsa, hava saldırıları ile bu iş bitmez. Mutlaka tankların o Kandil'e girmesi lazım, havan toplarının girmesi lazım, bir kere Kandil'in imha edilmesi lazım" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, Sivas'ın Gemerek ilçesine gelerek Belediye Başkanı Mustafa Demir'i ziyaret etti. Belediyenin çalışmaları hakkında Başkan Demir'den bilgi alan Destici, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. Seçim öncesi HDP'ye verilen her oyun PKK'ya verileceğini söylediğini hatırlatan Destici, "Hangi sebeple olursa olsun HDP'ye oy verenler PKK'nın geçmiş 30 yılının vebalini de üstlenir. Bundan sonra yapacaklarına da ortak olur. HDP'ye oy verenler bugün PKK'nın yapmış olduğu bütün bu saldırılara askerimizi, polisimizi şehit etmesi, kamyonlar yakılıyor, yollar kapatılıyor, polis karakoluna saldırılıyor her türlü terörist eylem yapılıyor. Ne insanlık var, ne İslami bir hassasiyet var, ne ahlaki bir hassasiyet var hiçbir şey yok. Gerçekten gavurun yapmadığı zulüm bunlar tarafından yapılıyor. Bunlar gerçekten dediğim gibi hiçbir mezhebi olmayan bir toplulukla karşı karşıyayız. İnancı yok, neticede Kürt kardeşlerimizin haklarını savunuyoruz iddiasındalar ama aslında böyle bir şey de yok. Tamamen emperyalist, küresel güçlerin uşakları ateist, Marksist bir topluluk. Ben şuna yanıyorum; imam hatip nesli olduğunu iddia edenler nasıl bu ateistler ile el sıkıştıklarını, nasıl müzakere ettiklerini, nasıl pazarlık masasına oturduklarını hala anlayabilmiş değilim" dedi.

"KÜRT MESELESİ YOKTUR, PKK MESELESİ VARDIR"

"Bugün geldikleri nokta bizim yıllardır söylediğimiz nokta biz Kürt meselesi yoktur bir PKK meselesi vardır. Kürtler bizim kardeşimizdir niye bizim problemimiz olsun dedik yıllardır bunu dillendirdik" diyen Destici, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Güneydoğu'da bir Kürt meselesi değil terör meselesi var dedik ve neticede çözüm süreci denilen süreç bir çözülme süreci bu süreçte PKK ne silah bırakır, ne sınır dışına çıkar, ne de normalleşir tam tersine güçlenir, meşrulaşır, azgınlaşır dedik ve neticede bugün bu süreç ile karşı karşıyayız. Şimdi Türkiye'yi yönetenler, iktidar mensupları diyor ki ‘siz haklıymışsınız' diyorlar. İktidara bizzat giderek rapor vererek bunları söyledik. Paneller düzenleyerek milletimizi uyardık bu konuda ama bugün bu gerçeğin farkına varmış gibi gözüken bir iktidar var. İnşallah böyledir, böyle olmasını ümit ediyorum. Bu mücadelenin gerçekten ciddi bir şekilde verildiğine inanmak istiyorum."

"KANDİL'İN İMHA EDİLMESİ LAZIM"

PKK ile mücadelede hükümetin yanında olduklarını belirten Destici, "PKK ile ciddi bir mücadele veriliyorsa, hava saldırıları ile bu iş bitmez. Mutlaka tankların o Kandil'e girmesi lazım, havan toplarının girmesi lazım, bir kere Kandil'in imha edilmesi lazım, Kandil diye bir şeyin haritada olmaması lazım, bir kere bunun yapılması lazım. Askerin postalının oraya değmesi lazım yoksa havadan yıllardır biz bunu yaptık. Tam mevsimi de uygun Türkiye'nin bunu yapacak gücü de var. Şu anda IŞİD ile olan mücadeleden ve bir takım üslerimizin Amerika başta olmak üzere uluslararası güçlere açılmasından dolayı zaten PKK ile mücadeleye uluslararası güçler de destek vermiş durumda tam fırsat bu fırsatken Türkiye'nin kökünü kazıması lazım yapacağı iş bu" diye konuştu.

"HDP'Lİ VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMALI"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini söyleyen Destici, "PKK'nın arkasında duran, sırtını oraya yaslayan siyasi uzantılarının eş başkanları var. Bunların dokunulmazlığını kaldır. Adam o kadar cüretkar, pervasız ki başvuruyor 'gücün yetiyorsa kaldır' diyor. Sen de terörle mücadelede samimiysen kaldır. Oyun yetiyor MHP ile birlikte dokunulmazlıklarını kaldır. Cezası neyse çeksinler" ifadelerini kullandı.

(İHA)

SONRAKİ HABER