Suruç'ta ölen Yunus Emre'nin cenazesi Van'da toprağa verildi

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'ndeki canlı bomba saldırısında ölen 32 kişi arasındaki üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Yunus Emre Şen'in cenazesi, memleketi Van'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

F5HABER F5HABER
Suruç'ta ölen Yunus Emre'nin cenazesi Van'da  toprağa verildi

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'ndeki canlı bomba saldırısında ölen 32 kişi arasındaki üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Yunus Emre Şen'in cenazesi, memleketi Van'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Suruç İlçesi'nde geçen pazartesi günü meydana gelen patlamada hayatını kaybeden, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi öğrencisi Yunus Emre Şen'in cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Burdan yakınları tarafından alınan, babası TIR şoförü olan ve 6 çocuku bir ailenin çocuğu olan Yunus Emre Şen'in cenazesi, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın bahçesine, oradan da uzun bir araç konvoyu eşliğinde Karşıyaka Mahallesi mezarlığına götürüldü.

Cenazeye, HDP Van milletvekilleri, Adem Geveri, Remzi Özgökçe, Tuba Hezer, Van Büyük Şehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban ve çok sayıda kişi katıldı.

ÇÖP KONTEYNERLERİ BOŞALTILDI MEZARLIĞA GİRENLER ARANDI

Mahalle girişinde araçtan indirilen cenaze bir süre sloganlar eşliğinde omuzlarda mezarlığa kadar taşındı. Cenazenin geçiş güzergahındaki çöp konteynerleri güvenlik gerekçesiyle sabah tek tek boşaltıldı. Cenazeye katılanlar da mezarlık girişinde partili görevliler tarafından tek tek aranarak içeri alındı. Cenaze töreni boyunca bir polis helikopteri ve insansız hava aracının alan üzerinde tur atması da dikkat çekti. Cenaze namazının kılınmasının ardından Şen'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Burada konuşan ve patlamadan sağ kurtulan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) üyesi Emre Genç, barış ve demokrasiden yana olduklarını ve Kobani'ye mutlaka gideceklerini söyledi. Konuşmaların ardından kalabalık dağıldı.

(DHA - Osman BEKLEYEN-Murat ÇAĞLAR)
SONRAKİ HABER