için kaldı

Şehit astsubayın babası Habip Öztürk: Söyleyecek söz bulamıyorum (2)

ŞEHİDE KARS'TA TÖREN DÜZENLENDİ

F5HABER F5HABER
Şehit astsubayın babası Habip Öztürk: Söyleyecek söz bulamıyorum (2)

ŞEHİDE KARS'TA TÖREN DÜZENLENDİ

Kars'ın Kağızman ilçesinde bugün PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan jandarma astsubay başçavuş Nurettin Öztürk'ün cenazesi, Kars Harakani Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Kırıkkale'ye gönderildi.

Şehidin cenazesi Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden alınarak Kars Harakani Havalimanına getirildi. Törende Şehit Nurettin Öztürk'ün cenazesi silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak tören alanına getirildi. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. Müftü yardımcısı Veli Südütemiz'in duasına törene katılanlar amin dedi.

ŞEHİT ANNESİNİN YÜREK YAKAN FERYADI

Bu arada protokolden izin isteyerek gözyaşları eşliğinde şehit naaşına sarılan Cahide Özdemir isimli şehit annesi törendekileri duygulandırdı. 2010 yılında şehit olan oğlu Taner Özdemir'in yasını halen tuttuğunu ve her şehit olduğunda bir canının daha gittiğini söyleyen Cahide Özdemir, tüm şehitlerden helallik istedi. "Sizleri koruyamadık, bizi affedin" diyen Özdemir, "Bütün şehitlerin yerine ben ölseydim" diyerek ağıtlar yaktı. Tören boyunca gözyaşlarını akıtan ve duaları dilinden düşürmeyen şehit annesi Cahide Özdemir fenalaşınca sağlık görevlileri tören alanında müdahale etti ardından da ambulansla hastaneye kaldırdı.

Düzenlenen törenin ardından evli ve iki çocuk babası astsubay başçavuş Nurettin Öztürk'ün naaşı askeri uçakla Ankara'ya gönderildi. Şehidin cenazesi buradan da Kırıkkale'ye götürülecek.

(DHA - Bedir ALTUNOK)
SONRAKİ HABER