Türkiye'ye kayıtsız geçiş yok

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Fuat Oktay, Suriye'den Türkiye'ye geçen herkesin kayıt altına alındığını söyledi.

F5HABER F5HABER
Türkiye'ye kayıtsız geçiş yok

ŞANLIURFA (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Fuat Oktay, Suriye'den Türkiye'ye geçen herkesin kayıt altına alındığını söyledi.

Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin saldırılarından kaçan Suriyelilerin, Suruç ilçesinden güvenli şekilde Türkiye'ye giriş yaptığını belirtti. 

Sığınmacılar için ilçedeki bir okulun bahçesine çadır kurulduğunu ifade eden Oktay, Suriye'den Türkiye'ye geçenlerin kayıt altına alınmadığı şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Suruç'un Yumurtalık Mahallesi yakınlarında geçişlerin güvenli ve kontrollü yapıldığını ifade eden Oktay, AFAD'ın tüm imkanlarının seferber edildiğini belirtti.

Geçiş yapan Suriyelilerin büyük çoğunluğunun akrabalarının yanına yerleşmek istediğini anlatan Oktay, şunları kaydetti:

"Yumurtalık mevkisinde bir sistem kurduk. Burada gelenlerin temel sağlık hizmetleri, beslenme ve barınma boyutundaki çok acil ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Acil bir durum varsa hemen hastanelere yönlendiriyoruz. Suriye'den Türkiye'ye geçen herkesi kayıt altına alıyoruz. Sığınmacıların tamamını kayıt altına alıyoruz. Yakınları ile bunları sağlıklı bir şekilde buluşturmak için bunu yapıyoruz. Şuanda kayıtsız hiçbir giriş ve çıkış söz konusu değildir."

Oktay, sığınmacılar için Suruç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda kurulan çadırları inceledi, yetkililerden bilgi aldı. 

SONRAKİ HABER