için kaldı

Suriye'den Kilis'e ateş açıldı: 2 asker yaralı (3)

ŞANLIURFALI ŞEHİDİN EVİNDE YAS

F5HABER F5HABER
Suriye'den Kilis'e ateş açıldı: 2 asker yaralı (3)

ŞANLIURFALI ŞEHİDİN EVİNDE YAS

Kilis'te, Suriye tarafından açılan yaralanan er 21 yaşındaki Yusuf Beylem'in şehit olduğu haberi, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu.

Kilis'te akşam saatlerinde Suriye tarafından açılan ateşle yaralanan ve götürüldüğü Kilis Devlet Hastanesi'nde şehit olan Yusuf Beylem'in ölüm haberi, Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Aldulhakim Ayhan ve askeri yetkililer tarafından ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tepecik Mahallesi'nde yaşayan ailesine verildi. Yusuf Beylem'in şehit olduğu haberinin verildiği amcası Ali Beylem ile ailesi sinir krizi geçirerek baygınlık geçirdi.

BABASI GAZİANTEP'TE ÖĞRENDİ

Yusuf Beylem'in şehit olduğu haberini, kalp hastası babası İsa Beylem anjiyo olmak için gittiği Gaziantep'te öğrendi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba İsa Beylem'in anjiyo olup Akçakale'ye gelmek için yola çıktığı öğrenildi.

DAĞITIM İZNİNE GELMEMİŞ

4 aylık asker olan şehit Yusuf Beylem'in dağıtım izni kullanmadığı ve ailesinin ise geçtiğimiz günlerde Kilis'e giderek kendisini ziyaret ettiği öğrenildi. Şehidin amcası Ali Beylem, kalp hastası olan kardeşi İsa Beylem'in anjiyo olmak için Gaziantep'te olduğunu belirterek, "Dağıtım iznine gelmedi. Kilis yakın diye ailesi geçenlerde yanına ziyarete gitti. Kalp hastası olan babası şuanda Gaziantep'te. Kendisinin haberi var. Anjiyo olmuş ve buraya geliyor" dedi.

5'i erkek, 4'ü kız 9 çocuklu ailenin 4'üncü çocuğu olduğu öğrenilen Yusuf Beylem'in, yarın Kilis'te düzenlenecek tören sonrası memleketi Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde toprağa verilecek.


(DHA - Hadi KURT)
SONRAKİ HABER