için kaldı

Şanlıurfa'da 5 bin kişiye tirit

ŞANLIURFA'da, Karaköprü Belediyesi tarafından düzenlenen 'Şeyh Ali Dede Hayratı' etkinliğinde 5 bin kişiye yöresel yemek tirit ikram edildi.

F5HABER F5HABER
Şanlıurfa'da 5 bin kişiye tirit

ŞANLIURFA'da, Karaköprü Belediyesi tarafından düzenlenen 'Şeyh Ali Dede Hayratı' etkinliğinde 5 bin kişiye yöresel yemek tirit ikram edildi.

Merkez Karaköprü İlçesi'nde belediye tarafından bu yıl 18'inci 'Şeyh Ali Dede Hayratı' etkinliği düzenlendi. 1600'lü yıllarda Şanlıurfa'da yaşadığı rivayet edilen hayırsever Şeyh Ali Dede, yaşadığı bölgeyi halka bağışladığı için 18 yıldan bu yana adına şenlikler düzenlenen etkinliğe; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel, belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı. Etkinliğe katılanlara belediye hizmet binası bahçesine kurulan masalarda et ve ekmekten yapılan yöresel tirit yemeği ikram edildi. Kuran okunun etkinlikte Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirildi. 'Şeyh Ali Dede Hayratı' için binlerce kişiyle aynı sofrada oturmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, şöyle dedi:

"Ali Dede barışın, kardeşliğin, dostluğun ve bereketin sembolü olmuştur. Bu sebepten dolayı Karaköprü Belediyesi olarak her yıl düzenli olarak 'Ali Dede Hayratı'nı yapıyoruz. Onun Şanlıurfa üzerindeki bereket, sağlık ve huzur hiçbir zaman bozulmasın devam etsin diye bu geleneği yaşatıyoruz. Bugün bizim yaşadığımız topraklar Anadolu topraklarıdır. Dünya'da hiçbir yerde ana ile başlayan bir toprak parçası yok. Anadolu'yu Anadolu yapan; Mevlana, Yunus Emre, Mehmet Akif ve Ali dedelerdir. Bu sebepten dolayı bizim her zaman için bu insanları örnek almamız, onların yol ve izlerinde gitmemiz gerekiyor."

(DHA - Ali LEYLAK)
SONRAKİ HABER