Fakıbaba, Ak Parti İl Danışma Meclisinde Konuştu

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısına katılan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba aday olmazsa bile her zaman Başbakan Erdoğan için hizmet edeceğini belirtti.

F5HABER F5HABER
Fakıbaba, Ak Parti İl Danışma Meclisinde Konuştu

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısına katılan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba aday olmazsa bile her zaman Başbakan Erdoğan için hizmet edeceğini belirtti.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. AK Parti İl Başkanlığı Dayanışma Meclis'ne AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, AK Parti MKYK Üyesi Prof. Doktor Mashar Bağlı, AK Parti Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, belediye başkan yardımcıları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Mecliste konuşan Başkan Fakıbaba, yerel seçimlere az bir süre kala hakkında bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin açıklamalardı bulundu. Başkan Fakıbaba, 9 yıldır görev yaptığını ve kendisinin eleştirilecek konularında olabileceğini ifade ederek, "Şanlıurfa'nın 2 önemli problemi var. Ben özellikle konut ve kentsel dönüşüm konusunda vekillerimize, bakanımıza, il başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Konut olayında belediye bu işe el atmıştır arkadaşlar. İçinizde müteahhit olan olur fahri olan olur hiç önemli değil. Biz doğruyu Allah rızası için yapıyoruz. 1 ay içinde 125 bin TL'ye 3 oda bir salonu satışa sunuyoruz. Ama tabi büyük şehir olmadığımız için mecburen ihale ile yapacağız. Ama ihalenin çok büyümemesi için dua edeceğiz. Ve şu anda işçi arkadaşlarımıza evler yapılıyor, memur arkadaşlarımıza evler yapılıyor. Parolamız ‘Urfa'da yaşayan herkesin bir evi olacak.' Bunun olmaması için hiçbir sebep yok arkadaşlar. Kentsel dönüşüm için bin 30 tane evi kamulaştırdık. Bunu yaklaşık 75-80 milyon TL'ye yaptık. .Bu belediye hani işçilerine maaş ödeyemiyordu. Geçmişte kasapların önünde yazıyordu ‘Belediye işçileri buraya' giremez diye. Ama şimdi bankacılar benim işçilerimin arkasında dolaşıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ne uyguladıysa biz burada uyguladık arkadaşlar. Onun için Allah'ın izniyle konut ve kentsel dönüşümde hiç bir sorunumuz yok ve inançlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Şuanda ulaşım konusunda sorunumuz var. Herkesin bildiği gibi bizde bu sorunun bilincindeyiz. 25 tane araç aldık inşallah 2-3 ay içerisinde araçlar teker teker teslim edilecek. Ve şuanda 100 milyon TL dünya bankasından 5 yıl ödemesiz 30 yıl vadeli yüzde 2 ile alacağımız bu parayla Troleybus sistemini kuracağız. Özellikle yeni başkanlarım için arz ediyorum. Eyübbiye'yi Kara köprü'yü ve Haliliye'yi birbirine bağlayacağız. Oradan binen bir arkadaş Eyyübiye'ye gidecek, Eyyübiye'de binen bir arkadaş gelip kara köprüde inebilecek. Ayrıca Harran kapıda duble yol çalışmaları artık son safhaya geldi. Eğer halk bize bu oyu verdiyse biz bunu yapmak zorundayız. İnşallah 2041'in sonunda bütün alt yapılarıyla depolarıyla Şanlıurfa rahatlayacak" diye konuştu.

Başkan Fakıbaba son olarak seçimlerde aday gösterilmese bile Başbakan Erdoğan'ın hizmetinde olacağını dile getirerek "Allah'ın izniyle 7 aya kadar bu kardeşiniz Urfa'nın hizmetindedir ve hizmetkarıdır. Ben AK Partiliyim, AK Partinin bir üyesiyim. Aslanlar gibi başbakanımızın emrindeyiz ne görev verirse onu yapacağız hep beraber yapacağız" şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER