için kaldı

Bakan Çelik: Aşiret Demek Oy Ve Siyaset Demek Değildir (3)

GÖRMEZ: KURBAN BAYRAMI'NDA HAYVANLARA EZİYET ETMEYİN

F5HABER F5HABER
Bakan Çelik: Aşiret Demek Oy Ve Siyaset Demek Değildir (3)

"MsoNormal">GÖRMEZ: KURBAN BAYRAMI'NDA HAYVANLARA EZİYET ETMEYİN

Selahaddin Eyyübi Camii'ndeki 'Kutsal Miraslar' sergisinin açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmez, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyararak hayvanlara eziyet etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Görmez, "Kurban bayramı hem milletimize hem gönül coğrafyamız da tüm kardeşlerimiz ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Kurban bayramının, İslam dünyasında akan kan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını diliyorum. Kurban ibadetini yerine getirirken, bizi Allah'tan uzaklaştıracak davranışlardan kaçınmalıyız. Hayvana eziyet, çevre ve insan sağlığı bu konulara dikkat edilmesi gerekiyor. Bazı olumsuzluklardan dolayı da İslam geleneği, İslam dininin en büyük ibadetlerinden birisi olan heba etmek tartışma konusu yapmayın" dedi.

BAŞKAN FAKIBABA'YI, BAKAN ÇELİK'E ŞİKAYET ETTİLER

Sergi ve müze açılışının ardından Topçu Meydanı'ndaki çalışmaları inceleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanına gelen bir vatandaş, yolların bozukluğunu nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı şikayet etti. Bu duruma sinirlenen Başkan Fakıbaba, "Biz size gidip beraber görelim diyoruz. Siz bizi yalanla itham ediyorsunuz. Ben siyaset yapmıyorum. Siz siyaset yapıyorsunuz. Biz canımızı bu kentte vermişiz. Yalan söylemeyin" diyerek tepki gösterdi. Fakıbaba'nın tepki üzerine ismi bilinmeyen vatandaş, korumalar tarafından uzaklaştırıldı.


(DHA - Ali LEYLAK, Ömer PINAR, Ömer ŞULUL)
SONRAKİ HABER