Ailesi, Abdülkadir Badıllı'nın ölümünün araştırılmasını istiyor

BEDİÜZZAMAN Said Nursi'nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı'nın ölümünü şüpheli bulan Şanlıurfa'daki ailesi, TBMM'de Araştırma Komisyonu oluşturulmasını istedi.

F5HABER F5HABER
Ailesi, Abdülkadir Badıllı'nın ölümünün araştırılmasını istiyor

BEDİÜZZAMAN Said Nursi'nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı'nın ölümünü şüpheli bulan Şanlıurfa'daki ailesi, TBMM'de Araştırma Komisyonu oluşturulmasını istedi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Abdülkadir Badıllı, tedavi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde 26 Aralık 2014'te, 78 yaşında iken hayatını kaybetti. Abdülkadir Badıllı'nın ölümünü şüpheli bulan oğlu Sait Badıllı, Karaköprü Belediye Başkanı da olan yeğeni Metin Baydilli ve özel doktoru olan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Karsen, basın toplantısı düzenleyerek TBMM'de Araştırma Komisyonu'nun oluşturulmasını istedi.

Şanlıurfa'da yapılan ameliyatta Badıllı'nın karnında iltihap, bakteri ve mikrop bulunmadan Ankara'ya sevk edildiğini söyleyen Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Karsel, "Bizim hastanede ameliyat oldu. Bağırsak yapışıklığı vardı, başka her hangi bir sorunu yoktu. Şuan da tutuklu olan üniversitedeki yoğun bakım hocası tarafından Ankara Gazi Üniversitesi'ne gönderilmiş. Oğlu ile telefonla görüştüğümüzde durumu gayet iyiydi, Sonra bana fenalaştığıyla ilgili bilgi geldi. Bende Ankara'ya gittim, orada tetkiklerine bakacaktım hemşire hanım tetkikleri elimden aldı. Ertesi gün o bölümün hocası o da şuanda ihraç edilenler arasında onunla görüştüm. Ankara'ya Abdülkadir Badıllı ağabeyimiz tertemiz olarak gitti, fakat orada karın içi iltihap doluydu ve yapılan tahlillerde her türlü bakteri, mikrop vardı. Hasta orada kaldı. Ben de ciddi bir şekilde şüpheler uyandı" ifadelerini kullandı.

Abdülkadir Badıllı'nın yeğeni olan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise konuyla ilgili mecliste Araştırma Komisyonu oluşturulmasını isteyerek, "Ankara'da avukatımız aracılığıyla suç duyurusunda bulunduk. Soruşturma başlatıldı. Gerekli işlemler başlatıldı ve hainlerin devletimizin ve milletimizin önünde hesap vermesini istiyoruz" diye konuştu.

Abdulkadir Badıllı'nın oğlu Sait Badıllı da, babasının ölümünde FETÖ şüpheleri bulunduğunu ve bunun araştırılmasını istedi.

(DHA - Ömer ŞULUL, Ömer PINAR)
SONRAKİ HABER