Kuşadası'nda bir plaj dışında diğerleri güvenli

AYDIN'ın Kuşadası ilçesindaki iki plajın kapanmasına neden olan sızıntı giderildi. Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamayla sıkıntının giderilmesinin ardından Kuşadası'ndaki 3 nolu Halk Plajı dışındaki tüm plajlarda güvenle denize girilebileceği bildirildi. 3 Nolu Halk Plajı'nın ise konumu itibariyle kirliliğin toplanmasına uygun, akıntıya kapalı bir yerde olması nedeniyle temizlenmesinin...

F5HABER F5HABER
Kuşadası'nda bir plaj dışında diğerleri güvenli

AYDIN'ın Kuşadası ilçesindaki iki plajın kapanmasına neden olan sızıntı giderildi. Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamayla sıkıntının giderilmesinin ardından Kuşadası'ndaki 3 nolu Halk Plajı dışındaki tüm plajlarda güvenle denize girilebileceği bildirildi. 3 Nolu Halk Plajı'nın ise konumu itibariyle kirliliğin toplanmasına uygun, akıntıya kapalı bir yerde olması nedeniyle temizlenmesinin zaman alacağı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Aydın İl Müdürlüğü, Aydın Büyükşehir Belediyesi Altyapı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nün Kuşadası'nda bulunan üç terfi istasyonunda yaşanan arıza nedeniyle pis suların denize karıştığının tespit edilmesi üzerine Grup Sitesi ve Yılancı Burnu önündeki plajları dün vatandaşlara kapattı. Söz konusu plajlardan alınan örneklerde kolibasili değerlerinin yüksek çıkması üzerine, vatandaşların denize girmelerinin önlenmesi için Valilik kanalıyla ASKİ'yi, Kuşadası Kaymakamlığı ve Belediyesi uyarıldı.

Gece boyunca çalışan ASKİ ekipleri, terfi istasyonlarındaki sızıntıları giderdi. ASKİ Genel Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada "Kuşadası'nda 5 Ağustos'ta terfi merkezinde meydana gelen arıza, 7 Ağustos'ta saat 07.00 itibarı ile giderilmiş olup, onarım sürecinde çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda gerekli önlemler alınmış ve bu konuda olağanüstü titizlik gösterilmiştir" denildi.

KAYMAKAMLIK, "DENİZE GİRİLMESİNDE SAKINCA YOK"

(DHA - Latif SANSÜR)
SONRAKİ HABER