Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Libya'da kaosun sebebi Fransa

Libya'da ateşkes ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Fransa silah desteği ile kaosun devamını sağlıyor" dedi. Bakan Çavuşoğlu, gece yürürlüğe girecek ateşkes için Rusya'nın Hafter'i ikna etmesi bekliyoruz" diye konuştu.

VATAN VATAN
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Libya'da kaosun sebebi Fransa

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gana Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuştu.  Libya'daki kaostan Libya'yı sorumlu tutan Bakan çavuşoğlu'nun konuşmasınnı satır başları şöye: "Libya'da ateşkesin sağlanması konusunda çağrıda bulunuldu. Hafter ateşkes çağrılarının tam tersine yanıtlar verdi.Bazı komşu ülkeler bunu bozmaya çalışacak.Fransa silah desteği ile kaosun devamını sağlıyor. Rusya'nın Hafter'i ikna etmesini bekliyoruz.Hafter de Libya'da bir aktör ama meşruiyeti yok.Libya'da biz Sarraj yönetimini Rusya da Hafter'i ikna edecekti.Libya'da ateşkes ve siyasi süreç için gerekeni yapacağız. Rus dostlarımızdan beklentimiz;  iki devlet başkanının mutabık kaldığı gibi Hafter'i bu konuda ikna  etmeleridir. İş siyasi çözüme geldikten sonra herkesin işin içinde  olması konusunda sıkıntımız yok,buna Hafter de dahil ama önce ateşkese riayet  edecek.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER