İzmir'de kötü koku isyanı!

İZMİR'de Hilal Metro Durağı üst geçidinin hemen yanı başında yer alan dere yatağındaki çöpler ve balçık nedeniyle oluşan kötü koku, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Hava sıcaklığı yükseldiğinde kokunun da arttığını belirten vatandaşlar, temizlik çalışmalarının sıklaştırılmasını istedi. Dere yatağının sadece kötü koku değil, sivrisinek ve çeşitli haşerelere de neden olduğunu belirten vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni göreve davet etti. 

HÜRRİYET HÜRRİYET
İzmir'de kötü koku isyanı!

Kahramanlar Mahallesi Hilal Metro Durağı üst geçidinin yer aldığı dere yatağında su, sıcakların etkisiyle kurudu. Geriye hem İZBAN hem de Metro aktarma merkezi olarak vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılan bölgedeki dere yatağının içindeki çöpler kaldı. Vatandaşlar kuruyan dere yatağının yarattığı kötü kokuyu önlemek ve çöplerin doğadan arındırılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerini göreve çağırdı. Kötü koku ve görüntü kirliliğinin yanı sıra sivrisinek ve haşerelerle de mücadele verdiklerini belirten mahalleli, vatandaşların da çevreye duyarlı olmadığını belirterek yaşanan bu durumu önlemek için kirliliğe neden olanlara cezai işlem uygulanması gerektiğini söyledi. Mahalle halkından Mustafa Yıldırım (39), "Dere yatağındaki kirlilik nedeniyle oluşan kötü kokudan çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Dere yatağına çok yakın bir yerde oturuyorum. Sadece kötü koku değil, sivrisinek, haşere ve böceklerle ilgili sorunlar yaşıyoruz. Ekipler zaman zaman gelip temizlese de sorun çözülmüyor" dedi.

'DERE YATAĞININ SIK SIK TEMİZLENMESİ LAZIM'

Bu sorunun yıllardır devam ettiğini dile getiren Yıldırım, çevre temizliğini dikkate almayan vatandaşlar nedeniyle de koku sorununun önlenemediğini belirterek, "Bu noktada semtin her hafta pazarı kuruluyor. Bütün atıklar maalesef vatandaşlar ve bazen pazarcılar tarafından dereye atılıyor. Bu sorunun önüne geçilemiyor. Başka yerlerde dereye bırakılan atıklar yağmur sularıyla buraya taşınıyor. Burada kalıyor ve kokuya neden oluyor. Belediye ekiplerinin burada yapılan temizliği daha sık yapması lazım ama çöp atarak dere yatağının daha da kirlenmesine neden olan vatandaşlara cezai işlem uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Uzun yıllardır burada oturuyorum ancak bu sorun hep devam ediyor. Çünkü kaynak bitmiyor. Buraya vatandaşlar tarafından çöpler atılmaya devam ettikçe bu sorun çözülmez" ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER