Koronavirüs kenetlenmesi

Türkiye sıkı önlemlerle koronavirüsün gelişini geciktirirken oluşan güven ve kenetlenme havası siyasetin sert dilini de yumuşattı. Muhalefet partilerinin hükümetin önlemlerine övgüleri ve destekleri dün de devam etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Koronavirüs kenetlenmesi

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken, hızla alınan önlemler ve kamuoyunun bilgilendirilmesi noktasında Türkiye öne geçti. Sağlık Bakanlığı, 26 kişilik Yeni Koronavirüs Bilim Kurulu oluşturdu. Salgınla ilgili olarak sık sık bilgilendirme yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, topluma “güven” kazandırırken, muhalefetten de “teşekkür” aldı.

İLK TEBRİK BAHÇELİ’DEN: Sağlık Bakanı Koca’yı ilk tebrik eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. 25 Şubat tarihinde Twitter’dan paylaşım yapan Bakan Koca, “Sayın Devlet Bahçeli, yeni koronavirüs tehdidine karşı verdiğimiz mücadeleden dolayı bakanlığımızı ve ekibimizi kutladı. Açıklamasıyla kendisini bir kez daha yanımızda gördük. Teşekkür ediyoruz” dedi.

BAKANDAN AKŞENER’E TEŞEKKÜR: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bakan Fahrettin Koca için “En küçük bir şey oluyor. Çıkıyor, fotoğraf veriyor. Bu iyi bir şey. Uzman hocaları topladı, onlarla ilgili ekip kurdu. Bu iyi bir tutum, dolayısıyla bu hakkı Sağlık Bakanlığı’na teslim etmek lazım” ifadelerini kullandı. Akşener’e, sosyal medya aracılığıyla Bilim Kurulu ve sağlık çalışanları adına teşekkür eden Bakan Koca, “Koronavirüs gibi hayati bir konuda keşke her görüşten insan doğrulara ‘Doğru!’ demeyi bilse, mücadelemizi hep birlikte verebilsek” mesajını paylaştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER