Bakan Yardımcısı Kıran, İngiltere'nin sağlık malzemelerini iade edeceği iddiasını yalanladı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, İngiltere'nin yeni tip corona virüsle (Kovid-19) mücadele için Türkiye'den ithal ettiği 400 bin tıbbi malzemeyi iade edeceği iddiasını yalanlayarak, İngiliz yetkililere de bu iddiaları en kısa sürede yalanlamaları çağrısında bulundu.

VATAN VATAN
Bakan Yardımcısı Kıran, İngiltere'nin sağlık malzemelerini iade  edeceği iddiasını yalanladı

Kıran, "Biz10 TV" adlı Youtube kanalında söz konusu iddialara ilişkin  açıklama yaptı.   Bu iddianın yer aldığı habere konu olan kaynağın belli olmadığına  dikkati çeken Kıran, "Resmi anlamda bize intikal etmiş hiçbir bilgi ve veri yok."  ifadesini kullandı.   Kıran, İngiltere'ye yardımın hem NATO ittifakı hem de bu ülkeyle olan  tarihi dostluk çerçevesinde yapıldığını belirterek, şöyle devam etti: "Türkiye'nin sattığı veya hibe ettiği tıbbi malzemelerde hiçbir sorun  yok. Bunların hepsi uluslararası standartlara uygundur. İnanıyoruz ki İngiliz  yetkililer de bunu en kısa sürede düzeltecektir, düzelteceklerini umuyoruz en  azından. Zira Türkiye ve İngiltere'nin bu ittifakını, dayanışmasını gölgelemeye  kimsenin hakkı yok. Böylesine mesnetsiz haberlerle de bu dayanışmayı gölgelemek  kimsenin hakkı olamaz."   İngiltere'ye yapılan hibenin toplamda 400 bin ekipman adedini  bulmadığını aktaran Kıran, "Bu iddia şuradan kaynaklanmış olabilir; İngiliz  dostlarımız daha önce Sağlık Bakanlığımızın ve bizim bilgimiz dışında Türkiye'den  bir firmayla 400 bin önlük için anlaşmıştı. Şuradan kaynaklanmış olabilir ki bu  400 bin ekipmanı da bu firmadan almadıklarını, ihraç etmediklerini anlıyoruz."  dedi.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER