Katolik kilisesinde deprem! Alman kardinal cinsel istismar skandalları nedeniyle istifa etti

Katolik kilisesini saran cinsel taciz skandallarıyla ilgili olarak yaşanan şoke edici gelişmeler sürüyor. Almanya'nın Münih Başpiskoposu Kardinal Marx, Katolik dünyasının ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'tan, görevinden affını istedi. Kardinal istifasını 'Kilise cinsel tacizle mücadelede başarısız' sözleriyle açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Katolik kilisesinde deprem! Alman kardinal cinsel istismar skandalları nedeniyle istifa etti

Katolik Kilisesi'nin önde gelen isimlerinden Alman Kardinal Reinhard Marx, kilisenin taciz skandallarıyla mücadelede başarısız olduğu gerekçesiyle Papa'ya istifasını sundu.

Almanya ve hatta Avrupa çapında Katolik Kilisesi'nin en önemli pozisyonlarından biri olan Münih ve Freising Başpiskoposu olarak görev yapan Marx, Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco'ya yolladığı mektupta taciz vakalarını "felaket" diye niteledi.

Marx, "Kilise temsilcilerinin işlediği cinsel taciz felaketinin ortak sorumluluğunu üstlenmek" adına istifa kararı verdiğini açıkladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER